Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 27

Kovo mėnesį Lietuvoje bus švenčiamos Frankofonijos dienos

Visame pasaulyje 220-čiai milijonų frankofonų ir 85 milijonams žmonių, besimokančių prancūzų kalbos, kovo mėnuo yra šventė, skleidžianti kalbų ir kultūrų įvairovės, bendravimo, solidarumo dvasią.
Frankofonijos dienų Lietuvoje plakatas
Frankofonijos dienų Lietuvoje plakatas / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Kovas

Tarptautinė frankofonijos diena kasmet švenčiama kovo 20-ąją, minint 1970-aisiais įkurtą Tarptautinę Frankofonijos organizaciją, kurios narė stebėtoja nuo 1999-ųjų yra ir Lietuva.

Lietuvoje kovo 1–31 d. Frankofonijos dienos kviečia į daug ir įvairių renginių: į prancūzų  ir belgų roko, world music, klasikinės muzikos koncertus, susipažinti su rašytojo Libaro M.Fofanos kūryba lietuvių kalba, sužinoti, koks frankofonų literatūros kūrinys šiais metais bus išrinktas geriausiu, paskanauti prancūziškos virtuvės delikatesų. Taip pat vyks Liūnės Janušytės romano apie lietuvius menininkus Paryžiuje „Korektūros klaida“ pristatymas, konkursai prancūzakalbiam jaunimui, bus rodomi šveicarų ir prancūzų režisierių filmai. Tai ne viskas: miuziklas apie Paryžių, meno parodos, renginiai mokyklose ir universitetuose.

Frankofonijos dienose prancūzų kalba skambės Vilniuje, Klaipėdoje, Kaune, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje. Organizatoriai: Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija, Kanados, Prancūzijos, Šveicarijos ambasados, Belgijos prancūzakalbė bendruomenė, Prancūzų institutas Lietuvoje, Lietuvos kultūros ir mokymo įstaigos. Išsami informacija svetainėje www.frankofonijosdienos.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius