Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 05

„Kristupo Kalėdų“ ciklo koncertai – muzikinės dovanos klausytojams

Kartu su žiema prasidedantis festivalis „Kristupo Kalėdos“ ištisą gruodžio mėnesį kviečia į Šv.Kotrynos bažnyčioje vyksiančią margaspalvę koncertų fiestą. Apsilankyti šiuose renginiuose – patikimas būdas sušildyti savo mintis ir sielą, o gal net puiki išeitis, nesiblaškant po parduotuves, pradžiuginti artimuosius puikia dovana. Juk artėjant švenčių maratonui, geriausia išeitis pasislėpti nuo prekybos centrų apgulties – džiaugtis pakylėjančiais muzikos garsais.
Ona Kolobovaitė
Ona Kolobovaitė / Almos Galinskaitės nuotr.

„Kristupo Kalėdų“ organizatoriai pasistengė, kad nuotaikingų renginių Šv.Kotrynos bažnyčioje išties netrūktų: klasika, dainuojamoji poezija, fado, romansai bei patys geriausi šiuos žanrus atstovaujantys atlikėjai leis šventėms į jūsų širdį atkeliauti kur kas anksčiau.

Gruodžio 10-ąją vyksiantis unikalus šviesos ir muzikos spektaklis „Vizijos pagal Vivaldi“ stebins specialiai Šv.Kotrynos bažnyčios erdvei sukurtais šviesos efektais, leis palepinti klausos ir regos pojūčius. Medijų kūrėjai ne tik naujai nuspalvins vėlyvojo baroko statinio plastiškas formas, gausų dekorą, bet ir Antonio Vivaldi „Metų laikų“ – keturių koncertų ciklo smuikui su orkestru – muziką. A.Vivaldi „Metų laikus“ su Šv.Kristoforo kameriniu orkestru grieš danų smuikininkas Mikkel Futtrup.

Ne veltui auksiniu balsu LTV „Triumfo arkos“ muzikiniame projekte tituluota Ona Kolobovaitė nuoširdumu bei talentu pakeri net didžiausius skeptikus. Ypatingai skaidriu balsu, kokio reikalauja kompozitorių G. Rossini, V. Bellini, G. Donizetti ir kt. arijos, operos mėgėjai  galės mėgautis gruodžio 15-ąją.

Kamerinės muzikos mylėtojai Piano.lt salėje gruodžio 21-ąją išgirs koncertą „Žėrintys pasažai“, kur Aido Strimaičio (smuikas) ir Eglės Strimaitienės (fortepijonas) duetas kartu su Šv. Kristoforo orkestru atliks žavingą, jaunatvišką ir nepaprastai virtuozišką F. Mendelssohno dvigubą koncertą bei  energingą, prisodrintą senojo, „asketiškojo“ vengrų folkloro B. Bartoko muziką.

Gruodžio 22-ąją dainuojamosios poezijos gerbėjai galės jaukiai praleisti vakarą su puikiai pažįstamais, talentingais ir pamėgtais atlikėjais Neda Malūnavičiūte, Olegu Ditkovskiu ir Kostu Smoriginu. Į „Meilės trikampį“ susibūrusios trys ryškios asmenybės savo koncertus paverčia ilgai atminty išliekančia patirtimi.

Gruodžio 27-ąją jauna, bet pripažinimą jau pelniusi vokalistė Evelina Sašenko į sceną žengs su ypatingai jos širdžiai mielu džiazo standartų repertuaru, praturtintu stilingu styginių skambesiu. Jai talkins kontrabosininkas Eugenijus Kanevičius, pianistas Paulius Zdanavičius ir Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, diriguojamas prof. Donato Katkaus. Beje, būtent P.Zdanavičius yra koncerto programoje skambėsiančių E.Cooley, Ch.Corea, G.de Paul, M.Legrand kūrinių aranžuočių orkestrui autorius.

Gruodžio 30-ąją Šv.Kotrynos bažnyčioje vyks net du šventiški koncertai. Į tikrą gražiausių romansų sūkurį paklius visi, susirinkę paklausyti Liubos Nazarenko (vokalas, gitara), o gera nuotaika toliau rūpinsis instrumentinis keturių vaikinų instrumentinis ansamblis SUBTILU-Z. Čia D.Mihailovso, P.Velikio (akordeonas), L.Vaitkaus (tenorinė birbynė), ir V.Švažo (perkusija) dėka, naujai suskambės puikiai žinomos, mylimos A. Piazzolla, H. Hancock, D. Ellington ir kt.  kompozicijos.

Festivalio „Kristupo Kalėdos“ kulminacija – Lietuvos klausytojams jau pažįstamos, žavingosios fado princesės Joanos Amendoeiros koncertai. Gruodžio 29-ąją magišką portugališkų dainų grožį vokalistei padės atskleisti P.Amendoeira (portugališka gitara), P.Pinhal (fado gitara), P.Paz (kontrabosas) ir F.Raposo (fortepijonas), o Naujųjų išvakarėse prie jų prisijungs ir Šv.Kristoforo kamerinis orkestras.  

Pasinerkite į lyg iš gausybės rago plūstančios muzikos kerus, padovanodami sau ir artimiesiems galimybę džiaugtis gražiausiomis šventėmis pakiliai nuteikiančioje Šv.Kotrynos bažnyčios erdvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius