Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 19

Kristupo vasaros festivalyje – atlikėja, kurią sunku apibūdinti, tačiau neįmanoma nemylėti

Dainininkė, kompozitorė ir pianistė Judith Owen, Kristupo festivalyje liepos 23 d. atliks visiems puikiai žinomas dainas. Tačiau neapsigaukite – visas jas atlikėja perdirba taip meistriškai, jog naujas skambesys bei iki šiol nepastebėtos prasmės, priblokš. Tai pripažįsta tiek muzikos kritikai, tiek publika, įsimylinti energija trykštančią raudonplaukę nuo pirmojo akordo.
Judith Owen
Judith Owen / Bernhard Kuhmstedt nuotr.

„Nedainuoju karaokės. Nesiimu kūrinių, kurie man nieko nereiškia. O šios dainos svarbios jose slypinčia tiesa, kurią radau“, – taip naujausią savo albumą pristato J.Owen. Albume „Rediscovered“ atlikėja pateikia dvylika originaliai interpretuojamų Drake, Ed Sheeran, Justin Timberlake, Paul McCartney ir kt. muzikos pasaulio žvaigždžių dainų.

Galbūt daugeliui scenos žmonių „coverių“ albumas signalizuotų artėjančią karjeros pabaigą, kūrybinę krizę ar tiesiog reikštų sutarties sąlygų laikymąsi. Tik ne J.Owen. Žinomas melodijas ji geba paversti savomis. Išskirtinis, plataus diapazono, spalvingas vokalas, išieškoti niuansai, turtingas muzikinis audinys pasirinktiems kūriniams suteikia antrą gyvenimą, o publikai – galimybę išgirsti juos naujame kontekste.

VIDEO: JUDITH OWEN Dream a Little Dream Of Me - cover

„Muzika turi unikalią savybę – ta pati daina gali būti atliekama skirtingais būdais. Kūrinys gali turėtų tiek daug įvairiausių prasmių skirtingiems žmonėms, ir visos jos yra teisingos. Svarbiausia, ką tai reiškia tau“, – sakė J.Owen.

Moteris yra ne tik talentinga atlikėja, bet ir pripažinta dainų kūrėja. J.Owen diskografijoje puikuojasi dešimtys albumų, o 2016 m. išleista kompaktinė plokštelė „Somebody’s Child“, kurioje skamba autorinės J.Owen dainos, muzikos kritikų įvardinta tikru brangakmeniu.

Atlikėja gimė operos dainininkų šeimoje, tad vaikystėje daug laiko praleisdavo užkulisiuose, stebėdama jų pasirodymus. Pati kurti pradėjo paauglystėje, taip išreikšdama sielvartą po netikėtos motinos netekties.

„Muzika ir dainų kūrimas yra pati geriausia savigydos priemonė, kurią man teko išmėginti. Atrasti būdą bei erdvę saviraiškai yra vienas nuostabiausių, labiausiai išlaisvinančių, o kartais, net gyvenimą gelbstinčių dalykų. Neabejoju, jog dėl šios priežasties žmonės imasi meninės, kūrybinės veiklos. Menas išlaisvina, suteikia saugią zoną kalbėjimui apie tuos dalykus, nuo kurių bėgame realiame gyvenime. Iki dvidešimties neturėjau nė menkiausio supratimo, kokia esu laiminga, jog turiu galimybę kurti. Tačiau metams bėgant, vis labiau jaučiu, kokia nepaprasta ši dovana.“

VIDEO: Can't Stop the Feeling



J.Owen šia dovana dalijasi su klausytojais, negailėdama savęs. Jos koncertuose laisvai liejasi melodijos, pasakojimai, emocijos. Atmosfera tokia, jog belieka tik pritarti Record Collector nuomonei: „Judith Owen – tai atlikėja, kurią sunku apibūdinti, tačiau neįmanoma nemylėti”.

„Judith Owen: Rediscovered“ liepos 23 d., antradienį, 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje.

J.Owen albumo „Rediscovered“ kūrinius atliks su perkusininku Pedro Segundo iš Portugalijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius