Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 02

Laimėtas laureato vardas konkurse Čekijoje – jaunajam pianistui Adomui Gražiniui kalėdinė dovana

Jaunajam pianistui Adomui Gražiniui dovana artėjančių Kalėdų proga – dalyvavimas konkurse VIRTUOSI PER MUSICA DI PIANOFORTE Čekijoje ir iškovotas laureato vardas – laimėta trečia vieta. Jaunojo talento dalyvavimą konkurse rėmė G. Kuprevičiaus jaunųjų muzikos talentų rėmimo fondas „Gerasis ruonis“.
Adomas Gražinis
Adomas Gražinis / Linos Fisheye nuotrauka
Temos: 2 Dovana Muzika

Pasak Adomo Gražinio: „Tiek parama dalyvavimui konkurse, tiek laimėjimas – tai pati geriausia Kalėdinė dovana man, mokytojams, tėvams, Lietuvai. Mokytoja mane ruošė konkursui nuo vasaros, susidėliojom repertuarą, nuosekliai dirbome, tikėjomės, kad pavyks nuvykti į Čekiją ir dalyvauti. Važiuodamas į konkursą galvojau, kad svarbiausia tai, kiek esi pasiekęs dirbdamas, besiruošdamas. Dabar džiaugiuosi, kad prizas vainikuoja mūsų darbo rezultatą“.

VIRTUOSI PER MUSICA DI PIANOFORTE – tai 46 metus Usti Nad Labem mieste, Čekijoje, vykstantis tarptautinis jaunųjų talentingų pianistų konkursas, kaip kad teigia trylikamečio pianisto mokytoja Inga Vyšniauskaitė: „Kaip pedagogė aš nuo seno žinau, kad tai stiprus konkursas, man smagu pamatyti konkurso lygį, vaikų pasiruošimą. Konkurso pirmininkas pasakė, kad pirmą kartą  VIRTUOSI PER MUSICA DI PIANOFORTE istorijoje yra toks stiprus jaunųjų pianistų pasiruošimo lygis, jog komisijai teko iš pirmo turo į antrą praleisti visus dalyvius“.

Jaunųjų talentų konkursai – tai ypatinga nauda dalyviams, nes vaikai išgirsta vieni kitus, įgauna drąsos ir pasitikėjimo.

Jaunųjų talentų konkursai – tai ypatinga nauda dalyviams, nes vaikai išgirsta vieni kitus, įgauna drąsos ir pasitikėjimo, atsiranda matymas kaip tobulėti ir motyvacija siekti dar geresnio rezultato. VIRTUOSI PER MUSICA DI PIANOFORTE konkurse dalyviai turi ne tik gerai groti, bet ir gebėti perteikti savo meninį individualumą: „Stebėdama dalyvių pasirodymus ir klausydama jų kūrinių atlikimą, aš suvokiu, kad kūrinius atlieka mažieji menininkai, kurie geba jausti ir interpretuoti“ – teigia Inga Vyšniauskaitė. Mokytoja atrenka ir skatina konkursuose dalyvauti vaikus, kurie:

•    Turi puikų techninį pasiruošimą;
•    Turi talentą – gebėjimą ypatingai atskleisti ir perteikti grojamų kūrinių turinį, charakterį,  kūrinys turi būti atliktas meniškai;
•    Pasiruošia ir dalyvauja koncertuose, nes, būtent, apsigrojimai per koncertus rodo, kad mokinys gali vis geriau ir geriau pasirodyti. Metų eigoje tampa aišku, kurie mokiniai daro ryškią pažangą, yra pasirengę pasiruošimui konkursui.

Adomas Gražinis mano, kad ateityje taps geru pianistu, daug koncertuos, dalyvaus konkursuose, keliaus, semsis patirties. „O kai būsiu apkeliavęs, grįšiu į šitą, M. K. Čiurlionio menų mokyklą, dalinsiuos savo patirtimi ir dirbsiu mokytoju. Aš noriu būti geras mokytojas, skirti kuo daugiau laiko mokiniams, galėsiu aukoti jiems net savo savaitgalius. Norėčiau savo mokiniams suteikti kuo daugiau naudingų patarimų, sudėlioti nuosekliai jų darbą, pradėti nuo technikos, o po to muzikavimas“ – džiaugiasi laimėjimą gavęs Adomas ir apibūdina muzikavimą: „Muzikavimas - tai lyg atsisėdi groti kitiems, pamiršti kad čia esi, jauti muziką, klausaisi kiekvienos gražios natos ir stengiesi muzikuoti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius