-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 22

Latvių kompozitoriui Raimondui Paului įteiktas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Garbės medalis

Ketvirtadienį Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje Latvijos kompozitoriui ir pianistui Raimondui Paului įteiktas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Garbės medalis. Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad šiuo Akademijos apdovanojimu Maestro pagerbtas už ilgametį Baltijos kraštų muzikinio identiteto stiprinimą ir džiazo bei populiariosios muzikos pakylėjimą į aukštosios kultūros dimensiją.
Raimondas Paulas
Raimondas Paulas / LMTA nuotr.

Juozo Karoso salėje vykusiose iškilmėse dalyvavo pats kompozitorius Raimondas Paulas, Latvijos Respublikos ambasadorius Lietuvos Respublikoje dr. Einaras Semanis, LMTA rektorius prof. Zbignevas Ibelgauptas, LMTA Tarybos pirmininkas Robertas Dargis, Senato pirmininkas prof. Leonidas Melnikas, kiti garbūs svečiai.

Svečią pasveikinęs R.Dargis pažymėjo, kad R.Paulas – viena žymiausių figūrų Latvijos muzikos istorijoje, padariusi didžiulę įtaką daugeliui. „Kai žmogus turi talentą, jį išugdęs gali dovanoti kitiems – tai ir yra didžiausia vertybė“, – sakė R.Dargis.

Prof. L.Melnikas pabrėžė, kad vienas svarbiausių dalykų gyvenime – dialogas. „Esate laimingas, nes visuomet turėjote dialogo partnerį – ištikimus klausytojus. Visas Jūsų gyvenimas – tai bendravimas su žmonėmis. Muzika jungia žmones, ji praturtina.“

LMTA nuotr./Apdovanojimo akimirka
LMTA nuotr./Apdovanojimo akimirka

Dėkodamas už apdovanojimą, R.Paulas prisiminė, kad 1959 m. baigė analogišką Latvijos aukštąją muzikos mokyklą – tuometę konservatoriją, pasidžiaugė dėl dabartinėje kultūroje vis labiau įsitvirtinančios džiazo muzikos.

Latvijos Respublikos ambasadorius dr. E.Semanis pasidžiaugė dėl apdovanojimo, kuris simboliškai sujungia mūsų šalis, šiemet švenčiančias ir valstybių šimtmetį.

Prof. Artūras Anusauskas paskambino improvizaciją R.Paulo kūrybos motyvais – kompoziciją kino filmo „Ilga kelionė per kopas“ temomis.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Garbės medalis teikiamas LMTA Senato sprendimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius