Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 15

Legendinis tenoras Placido Domingo pelnė prestižinį Ispanijos meno apdovanojimą

Ispanijos vyriausybė penktadienį legendinį tenorą Placido Domingo apdovanojo Menų ordinu "už ypatingus nuopelnus menui".
Placido Domingo
Placido Domingo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Placido Domingo

P.Domingo, kuris šį mėnesį Madride atšvęs savo 70–mečio jubiliejų, yra „vienas didžiausių Ispanijos ir jos kultūros ambasadorių pasaulyje“, sakoma Kultūros ministerijos pareiškime šio apdovanojimo paskyrimo proga.

Pareiškime sakoma, kad tenoras apdovanojamas „įvertinant jo ypatingus kaip dainininko ir orkestro dirigento nuopelnus, taip pat už ispanų muzikos populiarinimą pasaulyje, ypatingai zarzuelos“, tradicinės ispanų operetės.

Vienu iš iškiliausių visų laikų tenorų pripažinto dainininko 50 metų trukusi karjera „neturi atitikmenų šiuolaikinės muzikos istorijoje“, pabrėžė pranešimo autoriai.

P.Domingo labiausiai žinomas dėl savo indėlio „Trijų tenorų“ projekte: bendrų koncertų su pasaulinėmis scenos žvaigždėmis Jose Carrerasu ir velioniu Luciano Pavarotti.

Jo debiutas operoje įvyko sukūrus pagrindinį Alfredo Giuseppe Verdi „Traviatoje“, kurie prieš beveik penkis dešimtmečius buvo pastatytą Meksikos mieste Monterėjuje.

„Grammy“ apdovanojimo laureatas per savo karjerą yra dainavęs 130 operos partijų – daugiau nei bet kuris kitas garsus tenoras.

P.Domingo gimė Madride, tačiau vaikystėje su šeima persikėlė gyventi į Meksiką. Pernai kovą Jungtinėse Valstijose jam buvo operuotas piktybinis storosios žarnos navikas.

Sausio 21 dieną, minėdamas savo 70–ąjį gimtadienį, P.Domingas dainuos Oresto partiją Christopho Willibaldo von Glucko operoje „Ifigenija Tauridėje“ Madrido Karališkojo teatro „Real“ scenoje.

Pats P.Domingas prisipažino, kad seniai norėjo atlikti Oresto vaidmenį.

„Tai tiesiog viena iš gimtadienio dovanų – turėti galimybę dainuoti Madride, kur manęs klausys šeima ir draugai“, – sakė tenoras.

P.Domingo sakė, kad jaučiasi dėkingas, jog dar gali dainuoti, būdamas tokios amžiaus ir po pernai atliktos storosios žarnos auglio operacijos. Tenoras pridūrė neįsivaizduojantis geresnio būdo paminėti savo gimtadienį nei darydamas tai, ką sugeba geriausiai.

„Didžiausia dovana, kurią galiu gauti per savo gimtadienį – pasakyti, kad galėsiu dainuoti dar kelerius metus. Šiuo metu kasdien žaviuosi, jog dar galiu dainuoti“, – sakė jis.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius