-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 04

Lietus nesutrukdė telšiškiams „Naktinėti kartu“

Telšiuose trečiąjį kartą šį šeštadienį, rugpjūčio 4-ąją, vyks gyvos dainos festivalis „Aš toks vienas“. Šį kartą jis prasidėjo jau nuo trečiadienio pirmuoju respublikiniu edukaciniu projektu „Dainos stovykla“. Čia dalyvavo vienuolika muzikuojančių ir kuriančių jaunuolių.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Donatos Kazlauskienės nuotr.
Temos: 2 Telšiai Muzika

Muzikuojantys ir kuriantys bei savo kūrinius atliekantys jaunuoliai, kurie dalyvavo šiame edukaciniame projekte ir buvo atrinkti Muzikos dienos koncertų metu bei festivalio „Aš toks vienas“ išvakarėse, penktadienį pasirodė Telšių menų inkubatoriuje. Nors buvo planuota, kad koncertas vyks Masčio ežero pakrantėje, dėl staiga kilusio lietaus organizatoriams teko šventę perkelti į uždaras patalpas.

Renginyje visus sveikino Telšių kultūros centro režisierė Giedrė Kavaliauskaitė-Butkė, Telšių rajono savivaldybės meras Vytautas Kleiva. Vilniaus dailės akademijos (VDA) Telšių fakulteto skulptūros specializacijos dėstytojas ir Marius Norkus pristatė įrengtą skulptūrų parką Masčio ežere. Tris skulptūras ant vandens kūrė VDA Telšių fakulteto studentai būsimi trečiakursiai: Mindaugas Tenys, Džiugas Lapėnas ir Karolis Stirblys. M.Norkus per projektorių demonstravo, kaip skulptūros buvo perkeliamos ant vandens. Dėstytojas dėkojo pagalbininkams Egidijui Nemaniui, Jonui ir Rasai Valeckams, Rolandui Kinčiui, Mariui Rasovui ir Petrui Dominykui Taborui.

„Nesinori valgyti konservuotų muzikinių produktų, norisi klausytis tikros geros muzikos“, – susirinkusius sveikino Edmundas Žalpys, vienas pagrindinių festivalio iniciatorių ir organizatorių. Iš Telšių kilęs E.Žalpys žiūrovams pristatė „Dainos stovyklą“ ir vieną jos dėstytojų – Eriką Drungytę. Poetė pasisveikinusi su visais žemaičiais perskaitė keturis eilėraščius: vieną už tai, kad žemaičiai besąlygiškai tiki, antrą už tai, kad meilė yra gyvenimo pamatas, trečią už tai, kas prasideda, bet nesibaigia ir ketvirtąjį už puikybę, skirtą nuvainikuoti didžiausiai nuodėmei.

E.Drungytė džiaugėsi stovyklos dalyviais, išmokusiais prakalbinti gitaros stygas ir gebėjusiais net antrą valandą nakties išlavinti balso stygas. Galiausiai atėjo metas pasirodyti jauniesiems kūrėjams iš Vilniaus, Švenčionėlių, Telšių, Plungės ir Šilalės. Savo kūrybos ir kitų autorių kurtas dainas klausytojams dovanojo plungiškiai Laura Stonkutė, Viktorija Raibužytė, Julius Šukys, vilniečiai Vygantas Šimkus, Adomas Paleckas, Ieva Baranauskaitė, telšiškiai Gediminas Jokubauskas, Agnė Živatkauskaitė, šilališkė Fausta Noreikaitė, mažeikietė Gintarė Korsakaitė ir viešnia iš Švenčionėlių.

Geriausiai pasirodžiusiems trims kūrėjams bus suteikta galimybė atlikti po savo kūrybos kūrinį gyvos dainos festivalyje „Aš toks vienas“. Kalbintas E.Žalpys teigė, kad „Dainos stovykla“ – pirmasis  toks išbandymas organizatoriams. Anot jo, stovykla pavyko, nes su jaunaisiais kūrėjais dirbo trys patyrę dėstytojai – rašytoja, vertėja, kritikė dr. Erika Drungytė, kompozitorius Vladas Klimas ir kompozitorius doc. Laimis Vilkončius.

„Jaunuosius kūrėjus atrinkome tardamiesi su specialistais, įvairių festivalių, tokių kaip „Tai aš“, „Akacijų alėja“, rengėjais. Tikiu, kad po stovyklos daugelis jaunuolių susitiks, rengs bendrus projektus, nes tai itin talentingi jaunuoliai. „Dainos stovykla“ – pirmasis skrydis virš Telšių, pirmasis skrydis virš Masčio ežero“, – sakė festivalio „Aš toks vienas“ organizatorius ir kvietė visus jame dalyvauti, nes jau šį šeštadienį, rugpjūčio 4-ąją gyvos dainos muzika užlies Germanto ežero pakrantes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius