2011 05 18

Lietuvė džiazo dainininkė Andrė Pabarčiūtė sulaukė puikių kritikų įvertinimų Europoje ir JAV

Lietuvė džiazo dainininkė Andrė Pabarčiūtė sulaukė puikių kritikų įvertinimų ne tik Europoje, bet ir JAV. Dainininkei Andrei Pabarčiūtei pasaulinis džiazo žurnalas „Jazz Alchemist“ skyrė antrą vietą geriausių pasaulio free džiazo dainininkių kategorijoje 2010 metais.
Andrė Pabarčiūtė
Andrė Pabarčiūtė / Asmeninio archyvo nuotr.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad dainininkė, kompozitorė Andrė Pabarčiūtė yra ne tik avangardinio ir laisvojo džiazo muzikos propoguotoja ir atlikėja, bet ir kuria performansus, mono spektaklius šokio, teatro erdveje. Andrė nuolat bendradarbiauja su Lietuvos ir užsienio džiazo kūrėjais, tokiais kaip Sainkho Namtchylak, W.Zimpel, A.Gotesman, L.Mockūnu,  šiuolaikinės akademinės muzikos kompozitoriais, dirigentais, režisiere ir aktore Birute Mar,  taip pat su modernaus šokio kūrėjomis: Lora Juodkaite, Edita Stundyte.
 
Ji jau kelis metus sėkmingai muzikuoja ir sulaukia aukštų įvertinimų su Trio ANDRE/TOKAR/KUGEL: kartu su Europos avangardinio džiazo žvaigžde, virtuozu vokiečių būgnininku Klaus Kugel ir unikaliu ukrainiečių kontrobosistu Mark Tokar. Šis Trio reiškiasi free, avangardinio džiazo, taip pat akademinės kompozicinės muzikos kryptyse. Kartais  Trio muzikantai susijungia bendriems projektams su džiazo legenda pianistu Bobby Few, kompozitorium, klarnetistu Waclaw Zimpel.

2010-aisiais metais vokiečių leidybos kompanijoje „Nemu Records“  išleistas Trio kompaktinis diskas „Varpai“ sulaukė puikių įvertinimų JAV, Portugalijoje, Italijoje, Vokietijoje, Kanadoje, Rusijoje, Prancūzijoje .

Kompaktinio disko „Varpai“ muzika yra nuolat grojama radijo stotyse Vokietijoje, Italijoje, Kanadoje, Japonijoje, Prancūzijoje, Vengrijoje, Amerikoje, Australijoje, Meksikoje. Su šiuo trio ateinančiais metais planuojamas koncertinis turas po Europą.

Apie Andrės Pabarčiūtės muziką:

„Lietuvių dainininkė Andrė Pabarčiūtė iki šiol buvo man nežinoma, bet jos dainavimo kokybė įstabi. Andrės pasaulinis dainavimas yra vienodai lengvas, abstraktus ir nenuspėjamas.<..> Nuostabi klausymosi patirtis!“ (Fragmentas iš straipsnio elektroniniame žurnale apie laisvajį džiazą  freejazzstef.blogspot.com).

„<...>Ši muzika yra žavinga, maloni, patraukli, labai unikali ir apdovanojanti klausymosi patirtimi“ (Fragmentas iš straipsnio  džiazo muzikos žurnale „JazzAlchemist“).

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius