Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 21

Lietuvos chorai iš Pasaulio chorų olimpiados parsivežė penkis aukso medalius

Rygoje šeštadienį baigėsi didžiausias pasaulyje chorinės muzikos konkursas – Pasaulio chorų olimpiada. Lietuvos chorai iš olimpiados grįžo įrodę, kad ne veltui esame vadinami dainų tauta – iš čempionų konkurso parvežė net penkis aukso ir tris sidabro medalius.
Choras „ViVa“ Rygoje švenčia pergalę
Choras „ViVa“ Rygoje švenčia pergalę / Nuotr. iš asmeninio archyvo

Aukščiausius įvertinimus Šiuolaikinės muzikos kategorijoje pelnė Vilniaus Mokytojų namų mišrus choras „Bel Canto“, Moterų kamerinių chorų kategorijoje – Nepriklausomas merginų choras „ViVa“, Mišrių kamerinių chorų kategorijoje – Kauno mišrus choras „Kamertonas“, o Džiazo kategorijoje – Artūro Noviko vadovaujami „Jazz Island“ ir „Mini Jazz“; sidabro medalius Vaikų chorų ir Sakralinės muzikos su akompanimentu kategorijose laimėjo Klaipėdos Vydūno mokyklos vaikų choras, o Šiuolaikinės muzikos kategorijoje – „ViVa“.

Organizatorių nuotr./Apdovanojimų ceremonija (choro
Organizatorių nuotr./Apdovanojimų ceremonija (choro "ViVa" vadovė V. Skapienė antra iš kairės)

Vos dvejus metus gyvuojančio choro „ViVa“ vadovės Valerija Skapienė ir Vilija Mažintaitė grįžusios iš Rygos teigė, kad toks įvertinimas – sunkiai suvokiamas pasiekimas tokiam jaunam chorui.

Vos dvejus metus gyvuojančio choro „ViVa“ vadovės Valerija Skapienė ir Vilija Mažintaitė grįžusios iš Rygos teigė, kad toks įvertinimas – sunkiai suvokiamas pasiekimas tokiam jaunam chorui.

„Olimpiadoje susirenka geriausi pasaulio chorai, aukščiausio lygio dirigentai, komisijoje dirba pasaulinio lygio žvaigždės... Vien dainuoti tokiame kontekste yra neįkainojama patirtis, o aukso medalis – svarbus įrodymas, kad dirbame teisinga kryptimi,“ – sakė vadovės.

Olimpiadoje aukso medaliai skiriami tiems chorams, kurie surenka daugiau nei 80 iš 100 balų. Šiuo požiūriu stipriausiai iš lietuvių pasirodė „Bel Canto“ ir „ViVa“ – abu surinko po 90.63 balo. „Į Olimpiadą važiavome ne tik atstovauti Lietuvai, bet ir pasitikrinti savo pačių lygį – tokiame renginyje greitai paaiškėja, kas yra kas, ir gavęs balus iš žymiausių pasaulyje dirigentų, kompozitorių ir dėstytojų labai aiškiai supranti, kurlink iš tiesų eini. Nepaprastai džiaugiamės, kad kartu su keturiais kitais Lietuvos chorais esame tarp stipriausių pasaulyje,“ – sakė V.Skapienė.

Nuotr. iš asmeninio archyvo/Choras „ViVa“ Rygoje švenčia pergalę
Nuotr. iš asmeninio archyvo/Choras „ViVa“ Rygoje švenčia pergalę

Nepriklausomas merginų choras „ViVa“ Lietuvos chorinės muzikos pasaulį sudrebino praėjusį pavasarį, kai pirmą kartą dalyvaudamas konkurse Lietuvoje iškart buvo apdovanotas pirmosios kategorijos diplomu.

Platesnis klausytojų ratas chorą atrado šią žiemą LRT projekto „Lietuvos balsai. Chorų Eurovizija“ metu. „Šis choras dar labai jaunas, o jau padarė fantastišką skrydį,“ – tuomet sakė Vytautas Miškinis, Pasaulio chorų olimpiadoje kartu su Vaclovu Augustinu Lietuvai atstovavęs vertinimo komisijoje.

Nuotr. iš smeninio archyvo/iš kairės: A. Dambrauskas (
Nuotr. iš smeninio archyvo/iš kairės: A. Dambrauskas ("Bel Canto"), V. Skapienė ("ViVa"), V. Mažintaitė ("ViVa"), K. Jakeliūnas ("Kamertonas")


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius