-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 10 04

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras pristato A.Brucknerio ir D.Šostakovičiaus simfonijų ciklus

Maestro Gintaras Rinkevičius ir Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras šį sezoną imasi naujo ambicingo projekto – per kelerius metus planuojama atlikti kompozitorių Antono Brucknerio ir Dmitrijaus Šostakovičiaus simfonijų ciklus. Simfonijas lydės muzikos edukacijos susitikimai, kuriuos ves muzikologas Viktoras Gerulaitis.
Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras pristato A.Brucknerio ir D.Šostakovičiaus simfonijų ciklus
Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras pristato A.Brucknerio ir D.Šostakovičiaus simfonijų ciklus / D.Matvejevo nuotr.

„Dabar mano kūrybinėse svajonėse yra du kompozitoriai – Antonas Bruckneris ir Dmitrijus Šostakovičius, šių metų pradžioje sakė maestro G.Rinkevičius. – Esu nemažai dirigavęs A.Brucknerio ir D.Šostakovičiaus kūrinių ir galvoju, kad tai yra genialūs kompozitoriai, kurie tikrai verti didesnio dėmesio. Manau, kad aš, kaip dirigentas, kartu su orkestru supažindindamas publiką su šių kompozitorių muzika, atlikčiau švietėjišką darbą.“

LVSO nuotr./D.Šostakovičius
LVSO nuotr./D.Šostakovičius

Maestro svajonėms buvo lemta išsipildyti – jau šį pusmetį Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertuose spalio 11 d. skambės pirmoji iš devynių austrų kompozitoriaus A.Brucknerio (1824–1896) simfonijų, o spalio 23 d. – pirmoji iš penkiolikos rusų kompozitoriaus D. Šostakovičiaus (1906–1975) simfonijų. Siekdamas supažindinti visuomenę su šių kompozitorių kūryba, Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras prieš koncertus rengs muzikos edukacijos susitikimus, kuriuos ves muzikologas V.Gerulaitis. Į susitikimus koncerto dieną bus kviečiami visi, įsigiję bilietą į koncertą – jie įvyks 18.15–18.45 val. Vilniaus kongresų rūmų antro aukšto fojė. Simfonijos visuomenei bus pristatomos ir straipsniais spaudoje.

Toks dėmesys atliekamai muzikai skiriamas neatsitiktinai – tai dar vienas žingsnis plačiajai auditorijai atverti klasikinės muzikos pasaulį. G.Rinkevičius neabejoja, kad tikrąjį kūrinio grožį atskleidžia jo pažinimas: „Žinote, tas kūrinys, prie kurio dirbi, kurį gerai žinai, tampa pats mylimiausias. Manau, kad taip pat ir publikai. Muzikos pažinimas yra toks – kuo geriau pažįsti muziką, kuo geriau pažįsti konkrečią simfoniją, tuo ji darosi gražesnė ir įdomesnė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius