-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 29

„Loftas Fest“ svečiai „Lola Marsh“ – svajingi romantikai iš Tel Avivo

Šį šeštadienį, rugsėjo 3 d., „Loftas Fest“ scenoje pasirodys viena iš sparčiausiai populiarėjančių Izraelio grupių „Lola Marsh“. Apie būsimą albumą, muzikos kūrybą ir populiarumą internete kalbame su grupės įkūrėjais Gil Landau ir Yael Shoshana.
„Lola Marsh“
„Lola Marsh“ / Asmeninio albumo nuotr.

– Šiais metais išleidote savo debiutinį EP „You’re Mine“, kuriam sukūrėte ir pirmąjį grupės vaizdo klipą. Ar artimiausiu metu jūsų gerbėjai gali tikėtis ir pirmojo albumo pasirodymo?

– Taip, nekantriai laukiame jo! Šiuo metu esame sukūrę bei įrašę beveik visas dainas, kurios pasirodys mūsų pirmajame albume. Jį planuojame išleisti kitų metų pradžioje.

– Lola Marsh išsiskiria unikaliu skambesiu, paremtu indie pop bei folk muzika. Kas jus įkvepia?

– Mūsų grupę įkvepia ne tik kiti atlikėjai, tačiau ir knygos, kraštovaizdžiai, sutinkami žmonės. Mėgstame tokius senus vesternus kaip „For a Few Dollars More“, muziką, kuri mums sukelia nostalgiją – tai Edith Piaf, Elvio Preslio, Ninos Simone ar Nick Drake kūryba. Didelę įtaką mūsų skambesiui daro ir šiuolaikinė mūsų mėgstama muzika: amerikiečių grupė „LCD Soundsystem“, atlikėjai Sia, Lykke Li, Bon Iver ir žinoma daugelis kitų.

VIDEO: Lola Marsh „You're Mine“

Nuo tada, kai grupę įkūrėte dviese (Gil Landau grojantis gitara bei vokalistė Yael Shoshana), Lola Marsh sudėtis išsiplėtė. Kaip pasikeitė jūsų kūrybinis procesas?

– Mūsų dainų rašymo procesas nuolat keičiasi. Abu esame atsakingi už naujų dainų kūrybą, tačiau neretai savo idėjas išbandome su pilna grupe, taip ieškodami naujų aranžuočių ar melodijų. Taip kurdami kartu mėgstame mesti vieni kitiems iššūkius. Rašydami naujas dainas mėgstame keisti instrumentus kuriais grojame, nes kiekvienas instrumentas turi savo emociją, savo vibe’ą – tai gali būti ir pianinas, ir gitara, ukulelė ar būgnų loops’ai.

– Tokios internetinės muzikos transliavimo paslaugos kaip Spotify jūsų muziką nuolat pristato tarp populiariausių ir labiausiai kylančių atlikėjų. Ar jūsų dainų prieinamumas internete prisidėjo prie Lola Marsh išpopuliarėjimo?

– Žinote, esame romantiški žmonės, tad mes tikime nuostabia analogine, apčiuopiamos muzikos magija. Mums patinka laikyti muziką savo rankose, turėti kolekciją, kurią perleistume ateities kartoms. Tačiau modernus skaitmeninis, internetinis muzikos pasaulis turi ir savų privalumų. Šiomis dienos jaučiame ypač artimą ryšį su savo publika ir džiaugiamės visais savo naujais klausytojais, kurie mūsų dainas gali rasti vienu mygtuko paspaudimu.

– Galbūt Lietuvos klausytojams, susidomėjusiems jūsų muzika, rekomenduotumėte ir kitas grupes iš Tel Avivo?

– Žinoma! Naujiems klausytojams rekomenduotume indie rock grupę „Acollective“, folk atlikėjus „The Angelcy“ bei elektroninės muzikos grupę „Garden City Movement“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius