-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 11 23

manoMUZIKA.lt: prancūzų duetas „Air“ ruošia naują albumą

Prancūzų elektroninės lounge muzikos duetas „Air“ paskelbė, jog kitų metų vasario 7 dieną išleidžia naują albumą. Naujasis diskas vadinsis „Le Voyage Dans La Lune“ ir tai bus jau septintasis pilnas studijinis įrašas grupės diskografijoje. Paskutinė Jean-Benoît Dunckel ir Nicolas Godin dueto plokštelė „Love 2“ buvo pasirodžiusi 2009 metais.
Prancūzų grupė „Air“
Prancūzų grupė „Air“ / Grupės arch. nuotr.

Naujasis albumas buvo įkvėptas garsiojo Prancūzijos filmų kūrėjo Georges‘o Méliès, padariusio daug techninių atradimų ankstyvajame kine bei pradėjusio kurti siužetinius filmus. Savo kūryboje novatorius taikė pažangius specialiuosius efektus, vienas pirmųjų kinematografijoje ėmė naudoti pagreitintą judesį, kadrus su užplaukimu bei rankinį juostos spalvinimą.

„Air“ albumo pavadinimas „Le Voyage Dans La Lune“ yra pasiskolintas iš šio režisieriaus 1905 metų trumpo nebyliojo kino filmo tokiu pat pavadinimu. Beje, kiek anksčiau prancūzų duetas kūrė muziką atnaujintiems režisieriaus filmams 2011 Kanų kino filmų festivalio programai.

Albumo viraelis/Air albumas Le Voyage Dans La Lune
„Air“ albumas „Le Voyage Dans La Lune“

Pranešama, jog albume bus 11 dar niekur negirdėtų kūrinių. Keletas iš jų įrašyti su kviestiniais muzikantais. Dainos „Seven Starts“ tekstą ir vokalinę partiją įrašė atlikėja Victoria Legrand iš grupės „Beach House“, o Niujorko dream pop kolektyvas „Au Revoir Simone“ padirbėjo su kompozicijos „Who Am I Know?“ tekstu bei vokaline dalimi.

Įrašas pasirodys ir specialiu leidimu, kuriame taip pat bus galima rasti minėtąjį režisieriaus Georges‘o Méliès' 1902-ųjų filmą su „Air“ garso takeliu.

Muzikos portalas manoMUZIKA.lt primena, kad neseniai pasirodė informacija, jog hitų „Sexy Boy“ bei „All I Need“ autoriai sukūrė garso takelį vieno prancūzų juvelyrinių dirbinių ir prabangos prekių ženklo reklaminiam filmui. Vaizdo klipas pavadinimu „Painted Love“ su dar negirdėta „Air“ muzika nuo praėjusios savaitės jau prieinamas ir internete.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius