Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 07

Modestas Pitrėnas apie naują Nacionalinės filharmonijos sezoną: „Kiekvienas koncertas – kaip muzikinis įvykis“

Jau 76-ąjį sezoną rugsėjo 17 d. atidarysianti Lietuvos nacionalinė filharmonija (LNF) tęsia tradicijas ir nenustoja džiuginti klasikinės muzikos gerbėjų – kiekvieną mėnesį skirtinguose Lietuvos miestuose bus surengiama keliolika koncertų.
Modestas Pitrėnas
Modestas Pitrėnas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip teigė LNF generalinė direktorė Rasa Prusevičienė, naujajame sezone LNF išplauks į plačius vandenis – muzikantai koncertuos ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Šiemet LMF maršrutai nusidrieks net iki Kinijos, kur koncertuos Lietuvos kamerinis orkestras bei Baltijos gitarų kvartetas.

LNF klausytojus vilios tradicinėmis rubrikomis – orkestro ir kamerinės muzikos pasirodymais, teatralizuotais koncertais visai šeimai, proginiais renginiais. Programoje netrūks ir lietuvių autorių kūrinių, mat imtis tokios socialiai atsakingos koncertinės veiklos, R.Prusevičienės manymu, yra labai svarbi užduotis.

Pasak LNF orkestro meno vadovo ir vyr. dirigento Modesto Pitrėno, sezonas laukia įtemptas, tačiau, tikimasi, įdomus ne tik muzikantams, bet ir publikai. „Prisiminiau populiarų posakį, kad gera futbolo komanda yra ne ta, kurioje yra daugiausia gerų ar brangių žaidėjų, bet ta, kurioje nėra blogai žaidžiančių žaidėjų. Šiame sezone nėra silpnų grandžių, nėra užutėkių, viskas eina gana aukšta gaida, – sakė M.Pitrėnas.

Prisiminiau populiarų posakį, kad gera futbolo komanda yra ne ta, kurioje yra daugiausia gerų ar brangių žaidėjų, bet ta, kurioje nėra blogai žaidžiančių žaidėjų, – sakė M.Pitrėnas.

Dirigentas neslėpė, jog nori įgyvendinti savo muzikines ambicijas, todėl šį sezoną bus atliekami nebūtinai populiarūs, tačiau jam asmeniškai įdomūs kūriniai, ugdantys orkestro muzikinį lygį. „Kiekvienas koncertas – kaip muzikinis įvykis. Toks yra šių metų mūsų šūkis, – teigė M.Pitrėnas.

Naują LNF sezoną atvers Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro koncertas, skirtas maestro Juozo Domarko 80-ečiui. Tądien prie dirigento pulto stos ilgametis orkestro vadovas, Lietuvos nacionalinės meno ir kultūros premijos laureatas J.Domarkas.

Naująjį sezoną LNF taip pat žada daugiau dėmesio skirti jaunesnei auditorijai – dėl šios priežasties net septyni LNF išleisti albumai jau netrukus bus pasiekiami internetinėse platformose Spotify bei Pakartot.lt.

Organizatoriai kviečia nepraleisti Lietuvos įstojimo į UNESCO 25-ečiui rengiamo labdaros koncerto, kuriame dainuos UNESCO menininkė taikai Violeta Urmana. Ypatingo klausytojų dėmesio turėtų sulaukti kompozitoriaus Wolfgango Amadeauso Mozarto gimimo 260-osios metinių minėjimas, kompozitorės Onutės Narbutaitės jubiliejus, Luko Geniušo, Davido Geringo, Sergejaus Krylovo, Boriso Brovtsyno ir kitų muzikos žvaigždžių pasirodymai.

Naująjį sezoną LNF taip pat žada daugiau dėmesio skirti jaunesnei auditorijai – dėl šios priežasties net septyni LNF išleisti albumai jau netrukus bus pasiekiami internetinėse platformose Spotify bei Pakartot.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius