Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 16

Muzikos inkubatoriaus „Novus“ prašo klausytojų pagalbos: ateik ir išrink savo favoritą

Jau rytoj, gegužės 16 d., menų fabrike „Loftas“ įvyks pirmasis kone du mėnesius trukusio tarptautinio muzikos inkubatoriaus „Novus“ pusfinalis. Įveikusios talentingus konkurentus (iš viso konkurse varžėsi 23 grupės) ir reiklios komisijos komentarus, pirmajame „Novus“ pusfinalyje varžysis net penkios grupės – keturios iš Lietuvos ir viena iš Latvijos.
Akimirkos iš antrojo muzikos inkubatoriaus „NOVUS“ etapo / I.Nefo nuotr.
Akimirkos iš antrojo muzikos inkubatoriaus „NOVUS“ etapo / I.Nefo nuotr.

Jūsų dėmesiui – pažintis su tais, kurie jau rytoj pretenduos patekti į didįjį „Novus“ finalą ir tapti geriausiais Baltijos šalyse.

Asmeninio archyvo nuotr./MaNNazz
Asmeninio archyvo nuotr./MaNNazz

„MaNNazz“

Lietuvių kolektyvas „MaNNazz“ – tai interpretacinės šiuolaikinės elektroninės muzikos atlikėjai, kuriantys modernią elektroninę mozaiką, kurioje susipina ambient, drum&bass ir atmospheric muzikos elementai. Grupės įkūrėjai Kamilė Sienkievič Kielaitė (Kami) ir Bogdan Sienkievič (Bogis) tvirtina, jog jų muzika geriausiai apibūdinama, kaip gyvai įrašinėjamo „beatbox“, elektroninių melodijų ir vokalo derinys. Nors „MaNNazz“ dar labai jauni, jie nėra scenos naujokai. Kamilė profesionaliai muzikuoja jau 13 metų. Bene ryškiausiu jos darbu galima vadinti albumą su Viliumi Tamošaičiu (GeraiGerai). Bogis yra daugkartinis beatbox čempionatų nugalėtojas bei „Beatbox Family“ narys. Prie grupės šiuo metu prisijungė ir Dominykas Loda, Patricija Tadijošaitytė bei Andrius Damusis. Sujungę savo patirtį ir stipriąsias savybes, atlikėjai nepalieka abejingų – grupė jau koncertavo Norvegijoje ir Londone, o pernai „Novus“ konkurse laimėjo žiūrovų favoritų titulą ir apšildė beglų muzikos žvaigždę Selah Sue.

VIDEO: „MaNNazz“ klipas iš „Novus“
Asmeninio archyvo nuotr./Hill Top Sheep
Asmeninio archyvo nuotr./Hill Top Sheep

„Hill Top Sheep“

„Hill Top Sheep“ save pristato itin originaliai. Pasak grupės narių, jie yra lietuvių kilmės didikai, iškilę 2014 metų pradžioje ir vyraujantys Lietuvos Mažosios Kunigaikštystės – Vilniaus – kultūriniame gyvenime. „Hill Top Sheep“ tikina, kad jie yra alternatyviausia didikų giminė, jamm‘us skaičiuojanti tūkstančiais ir išlaikanti atskiras funko, regio bei sunkiojo roko artilerijas. „Hill Top Sheep“ giminė garsi skardžiabalsiu karaliumi Simonu Kazlausku, boso kardinolu Pijumi Braziu bei ritmo karvedžiu Roku Slavinsku. Didžioji dalis vertingų didikų kūrinių yra iššaukti impulsyvaus bei spontaniško patoso. Giminė du kartus dalyvavo Gatvės Muzikos Dienose, „Lofte“ vykusiame „Opus“ ir „Novus“ grupių konkursuose, dvejus metus iš eilės dalyvavo festivalyje ,,Atlantida“, improvizuotame renginyje ,,Kur nors“ bei fizikų dienų FiDi atidaryme.

VIDEO: „Hill Top Sheep“ klipas
Ignas Nefas nuotr./Ezeri
Ignas Nefas nuotr./Ezeri

„Ezeri“

Latviai „Ezeri“ – tai rygiečių kolektyvas, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka solistas, gitaristas ir kompozitorius Mikelis Putnins. 2016 metais „Ezeri“ jis pradėjo, kaip solinį projektą – vienas pat keliavo po Italiją ir grojo gitara. Netrukus prie Mikelio prisijungė būgnininkas Krisjanis Bremss ir bosistas Kristians Priekulis, todėl šiandien „Ezeri“ prisitato kaip akustinis trio. Pasak vaikinų, jų muzika nepaiso jokių formulių ir taisyklių – kiekvienas kūrinys skamba vis kitaip. „Ezeri“ muziką įkvepia daugybė skirtingų žanrų – nuo eksperimentinės elektronikos iki folko ir nepriklausomų džiazo improvizacijų. Latvijos muzikos apdovanojimuose „Ezeri“ buvo nominuoti geriausio debiuto kategorijoje ir gimtinėje mėgaujasi ne tik gerbėjų, bet ir dideliu žiniasklaidos dėmesiu.

VIDEO: „Ezeri“ klipas iš „Novus“
Asmeninio archyvo nuotr./Noyus
Asmeninio archyvo nuotr./Noyus

„Noyus“

Kūrybinį kelią Noyus pradėjo 2015 metais išleidęs pirmąjį savo kūrinį „Cocaine“. Vaikinas drąsiai improvizuoja, nebijo kūrybinių klajonių ir ieško netikėtų skambesių. Projekte „Hypnosis“ daugumą instrumentalų Noyus sudarė iš gerai apgalvotų, tačiau muzikai neįprastų garsų, pavyzdžiui, mušimo į stalą ar trankomų durų. Šiame projekte galima išgirsti ir pirmuosius jo duetus su atlikėjomis Ükku ir Charlie Freckles iš Olandijos. Šiuo metu Noyus atsakingai ir kruopščiai kuria naują albumą, kurio pagrindinis siekis bus išgauti kokybiška garsą ir sukurti skirtingas bei įdomias dainas.

VIDEO: „Noyus“ klipas iš „Novus“
Asmeninio archyvo nuotr./Cosmic Apple
Asmeninio archyvo nuotr./Cosmic Apple

„Cosmic Apple“

Lietuvių kolektyvas „Cosmic Apple“ – tai grupė, kurianti muziką, persipynusią elektronikos, pop bei indie muzikos stiliais, pagardintais etno prieskonių. Lygiavertės narių kūrybinės idėjos leidžia susiformuoti savitam stiliui – kiekvienas narys turi savo individualų muzikinį braižą, kurį sujungus į bendrą visumą gimsta originalios idėjos. Scenoje atlikėjams svarbus ne tik kokybiškas muzikos atlikimas, tačiau ir vizualiniai sprendimai.

VIDEO: „Cosmic Apple“ klipas

Antrasis „Novus“ pusfinalis vyks taip pat antradienį, gegužės 23 d., o didysis finalas, kuriame ir paaiškės geriausias iš geriausiųjų – gegužės 30 d. Visi „Novus“ renginiai yra nemokami.

Muzikos inkubatoriaus „Novus“ pabaigoje iš visų konkurse dalyvavusių grupių bus išrinkta viena geriausia. Jai atiteks ne tik galimybė įrašyti savo kūrinius profesionalioje įrašų studijoje, video klipo filmavimas, profesionalios fotosesijos, bet ir pasirodymas miesto festivalyje „Loftas Fest“. Įdomiausios grupės bus kviečiamos apšildyti „Lofte“ pasirodysiančias muzikos žvaigždes, taip turės galimybę groti Palangos LRT Opus scenoje „I love Palanga“ vasaros sesijoje ir „Vasaros terasoje“ Vilniuje.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija. Remia „LRT Opus“.

Daugiau informacijos apie muzikos inkubatorių „Novus“ čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius