Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 07

Nacionalinės filharmonijos direktorė Rūta Prusevičienė apdovanota 2-ojo laipsnio Italijos žvaigždės ordinu.

2014 m. balandžio 6 d. Italijos ambasadoriaus rezidencijoje Vilniuje, dalyvaujant Italijos Respublikos Senato pirmininkui Pietro Grasso ir Atstovų Rūmų pirmininkei Laurai Boldrini, ponia Rūta Prusevičienė, Lietuvos nacionalinės filharmonijos generalinė direktorė, buvo apdovanota 2-ojo laipsnio Italijos žvaigždės ordinu.
Rūta Prusevičienė
Rūta Prusevičienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šį aukštą apdovanojimą Italijos užsienio reikalų ministro siūlymu Italijos Respublikos prezidentas Giorgio Napolitano suteikė už puikią ir prestižinę veiklą, puoselėjant italų kultūrą ir muziką Lietuvoje bei už geriausių lietuvių muzikos atlikėjų Italijoje sklaidą. Italijos ambasados teigimu, savo talentu ir atsidavimu R.Prusevičienė sustiprino jau labai tvirtus kultūros ir draugystės ryšius, kurie sieja abi šalis.

Pasaulyje yra tik 146 asmenys, kurie gali didžiuotis II-ojo laipsnio Italijos žvaigždės ordinu už Italijos kalbos ir kultūros puoselėjimą, už savanorystės, humanitarinės pagalbos ir filantropinę veiklą, už mokslinius ir technologinius tyrinėjimus, už pramoninę ir italų enogastronominę veiklą pasaulyje.

Italijos ambasadorius Lietuvoje Stefano Taliani de Marchio ceremonijos metu pabrėžė meilę ir atsidavimą, su kuriais R.Prusevičienė pristatė geriausius italų kultūros ir meno atlikėjus Lietuvoje, pradedant Riccardo Muti, Marcello Rota ir baigiant Milano teatro „La Scala“ simfoniniu orkestru, bei geriausių lietuvių muzikos kolektyvų – Nacionalinio simfoninio orkestro ir Lietuvos kamerinio orkestro – pasirodymus Italijoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius