Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 16

Nacionalinės premijos laureatė A.Grigorian: talentas nepriklauso nuo lyties ir, gink Dieve, neturėtų priklausyti

Pirmadienį Nacionalinė kultūros ir meno premija už vokalinį meistriškumą ir įspūdingą artistinę įtaigą skirta operos solistei Asmik Grigorian. 15min susisiekus su geriausia pasaulyje pripažinta operos atlikėja ji teigė, jog jaučiasi itin pakiliai.
Asmik Grigorian
Asmik Grigorian / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Ką tik sužinojau, nes draugai parašė. <...> Iš tiesų, jaučiuosi labai pakiliai. Tai didelis įvertinimas ir apdovanojimas. Man visada labai nejauku ir sunku, kai yra daug nominantų ir rimtų žmonių, vyksta toks konkursas. Pati niekada gyvenime nesu dalyvavusi jokiame konkurse. Turbūt todėl, jog nemoku. Man labai norėtųsi, jog turėtumėm galimybę apdovanoti visus to vertus žmones. Jaučiuosi, kad šią premiją, lygiai taip pat kaip ir Riterio kryžių, gavau avansu. Manau, kad ji man bus nauja jėga ir įkvėpimas daryti dar didesnius darbus ir garsinti Lietuvą“, – sakė A.Grigorian.

A.Grigorian koncertai – itin reti ir labai ypatingi. Artimiausias pasirodymas Lietuvoje – Kalėdinis koncertas su Kauno simfoniniu orkestru ir Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre vasario 12–14 d. įvyksianti operos „Lošėjas“ (rež. Vasilij Barchatov) premjera. „Kol kas – tiek“, – sako solistė.

Salzburger Festspiele/Ruth Walz nuotr./Asmik Grigorian R. Castellucci režisuotoje „Salomėjoje“
Salzburger Festspiele/Ruth Walz nuotr./Asmik Grigorian R. Castellucci režisuotoje „Salomėjoje“

Į komisijos dedikaciją – už vokalinį meistriškumą ir įspūdingą artistinę įtaigą – A.Grigorian reaguoja santūriai: „Džiaugiuosi, kad žmonės supranta vokalo meistriškumą.“

Ką A.Grigorian reiškia tai, jog šiais metais premiją gavo daugiau moterų nei vyrų? „Nenorėčiau to sureikšminti. Manau, kad skirtingais metais yra skirtingi talentai. Nenorėčiau sureikšminti lyties kaip talento. Kitais metais galbūt bus kitaip. Džiaugiuosi, kad yra, kaip yra, o talentas nepriklauso nuo lyties ir, gink Dieve, neturėtų priklausyti, renkant laureatus. Nacionalinė premija yra už nuopelnus. <…> Reikia išlaikyti sveiką protą ir balansą.“

Sopranas A.Grigorian (g. 1981) studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, dalyvavo meistriškumo klasėse pas Gehamą Grigorianą, Vladimirą Prudnikovą, Badri Maisuradzę, A. Pagliazzi, Mirellą Freni.

2019 m. Operos apdovanojimuose pripažinta metų soliste. Pasaulinį pripažinimą atlikėjai atnešė Romeo Castelluci režisuota Richardo Strausso opera „Salomėja“, kurioje A.Grigorian atliko pagrindinį vaidmenį. A. Grigorian 2018 m. apdovanota ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi, 2016 m. pelnė Metų jaunosios solistės prizą, 2005 ir 2009 m. – „Auksinį scenos kryžių“. 2019 m. jai buvo įteikta Kultūros ministerijos premija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius