Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 13

Naująjį „Depeche Mode“ albumą nekantriausieji galės įsigyti naktį

Visi prisiekę elektroninės muzikos klausytojai šio penktadienio – kovo 17-osios – laukia tarsi Kalėdų. Šią dieną visame pasaulyje įvyks kultinės synth-pop grupės „Depeche Mode“ naujojo albumo „Spirit“ premjera. Šią dieną, tiksliau, jau naktį iš kovo 16 d. į 17-ąją, nuo 00.00 iki 00.30 val. nekantriausieji galės pirmieji įsigyti albumą Rūdninkų knygyne.
Naujasis „Depeche Mode“ albumas
Naujasis „Depeche Mode“ albumas

„Spirit“ – 14-asis grupės „Depeche Mode“ studijinis albumas, išleidžiamas CD, CD deluxe bei vinilo plokštelės formatais. 12 naujų dainų, iš kurių gerbėjų širdis jau spėjęs užkariauti hitas „Where's The Revolution“, galima sakyti, yra tarsi naujas grupės kūrybinis puslapis.

VIDEO: Depeche Mode - Where's the Revolution

„Negalėčiau naujojo albumo vadinti politiniu, nes ir pats nesiklausau muzikos ją interpretuodamas politiškai. Tačiau „Spirit“, kitaip nei ankstesni albumai, neabejotinai kalba apie humaniškumą, ir kiekvieno individo vietą visuomenėje“, – teigia grupės lyderis Dave'as Gahanas. Kaip gimė albumo pavadinimo idėja? Vokalistas D.Gahanas atvirauja, kad mintis pavadinti naująjį kūrinį „Spirit“ kilo kartu su grupe mąstant, kur dingo bendra dvasia, kur yra žmonijos dvasios gelmės.

Naujasis „Depeche Mode“ albumas
Naujasis „Depeche Mode“ albumas

Viena ryškiausių dainų albume – jau hitu tapusi „Where's The Revolution“, kurios tekstą grupės narys Martinas L. Gore'as parašė itin sarkastiškai, yra savotiškas albumo „veidas“, turbūt geriausiai atspindinti viso albumo nuotaiką. Ją puikiai pratęsia kūrinys „Going Backwards“, apdainuojantis tuštumos jausmą.

„Norėdami ką nors pakeisti, siekdami revoliucijos, privalome apie tai kalbėti ir rūpintis tuo, kas vyksta pasaulyje“, – aiškina šios dainos prasmę D.Gahanas. Dainoje „So Much Love“ grupė kalba apie meilę, kurią kiekvienas iš mūsų nešiojamės savyje. Anot D.Gahano, šis kūrinys gimė iš minčių, kodėl turėdami tiek daug meilės, dažnai baiminamės ją atskleisti.

Albumo „Spirit“ gimimas vyko kartu su prodiuseriu Jamesu Fordu (dirbančiu su tokiomis grupėmis, kaip „Florence + The Machine“ ir „Arctic Monkeys“). Anot grupės narių, „Spirit“ buvo įrašinėjamas M.L.Gore'o studijoje Niujorke, ir visas procesas vyko gana sklandžiai ir lengvai.

Lietuvių klausytojus albumas pasieks tuo pat metu, kaip ir visame pasaulyje: kovo 17 d. Pasak Rūdninkų knygyno įkūrėjo Deimanto Vainilkos, visi „Depeche Mode“ klausytojai albumą knygyne galės įsigyti pirmieji ypatingomis sąlygomis – naktį iš kovo 16 d. į kovo 17-ąją: „Patys nekantriai laukiame naujojo albumo, taigi suprantame, jog tikri depešų gerbėjai irgi skaičiuoja valandas iki „Spirit“ premjeros. Dėl to vidurnaktį, vos išmušus kovo 17-osios pirmosioms minutėms, specialiai grupės gerbėjams pusvalandžiui atidarysime knygyną, kad jie galėtų albumu džiaugtis pirmieji.“

Albumą internetu galite įsigyti čia.

Naujasis „Depeche Mode“ albumas
Naujasis „Depeche Mode“ albumas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius