Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 03

Naujiena ištroškusiems kultūros – „Piano.lt vasaros festivalis“

Rugpjūčio 13-25 dienomis Vilniuje vyks naujas tarptautinis muzikos renginys – „Piano.lt vasaros festivalis“.
 „Piano.lt vasaros festivalio“ pristatymas
„Piano.lt vasaros festivalio“ pristatymas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Piano.lt“ bendrasavininkai Aleksandras Šimelis ir Jonas Žiburkus bei festivalio direktorė Audronė Misikonienė prisipažino, jog jaudinasi, kadangi tai debiutinis renginys. „Tai bus pirmas festivalis, todėl yra šiek tiek baugu, tačiau su jūsų visų pagalba ir palaikymu mes tikimės susitvarkyti“ – konferenciją pradėjo A.Misikonienė.

Viena iš „Piano.lt vasaros festivalio“ erdvių, kurioje vyks tik vienas koncertas – tai unikali, vienintelė Lietuvoje privati „Piano.lt“ koncertų salė. Tai maža, intymi erdvė, kurioje vyksta nedideli kameriniai renginiai, rečitaliai. Salė yra įsikūrusi įspūdingame XIV-XIX a. veikusiame pranciškonų vienuolyne, jau ketverius metus čia vyksta muzikos gurmanų ir džiazo mylėtojų pamėgti koncertai. „Vasarą norėjosi išeiti būtent į pranciškonų rūmų komplekso kiemą, tačiau mums tai nepavyko, vienuolyno kiemą perėmė kavinė. Pradėjome ieškoti, kur kitur galėtumėme įgyvendinti šį sumanymą ir mus priėmė Vilniaus paveikslų galerijos kiemas“ – apie iškilusius renginio organizavimo sunkumus kalbėjo festivalio direktorė. Po derybų ir ieškojimų pagrindine festivalio erdve tapo Vilniaus paveikslų galerijos kiemas, esantis Chodkevičių rūmuose – tai ne mažiau įspūdinga ir ypatingai romantiška erdvė, alsuojanti vėlyvojo klasicizmo dvasia.

Nors šiųmetinėje programoje numatyti keturi koncertai, tačiau jie gana skirtingi ir patiks įvairių muzikinį skonį turintiems muzikos gerbėjams. „Piano.lt“ bendrasavininkas J.Žiburkus džiaugėsi, jog kultūros biurokratija bei stambios bendrovės rado galimybę paremti šį festivalį. „Mums reikalinga kultūra, ne tik „bumčikas“, kuris vakarais skamba už langų. Mes norime būti kultūros centru ir jį praplėsti. Čia vyksta tokie renginiai, kokių nebūna kitur, žmonės ateina ne tik paklausyti muzikos, bet ir pabendrauti su atlikėjais“ – apie dabartinę padėtį kalbėjo J.Žiburkus. Kad ir kaip būtų gaila, tačiau privatūs investuotojai ir tikrieji patalpų šeimininkai  – vienuoliai pranciškonai vis dar kovoja dėl salės bei visų patalpų.

Nors festivalis ir debiutinis, tačiau organizatoriai išreiškė viltį, jog jis taps tęstiniu, galbūt net tradiciniu. Nors šiųmetinėje programoje numatyti keturi koncertai, tačiau jie gana skirtingi ir patiks įvairių muzikinį skonį turintiems muzikos gerbėjams. Rugpjūčio 13 dieną festivalį atidarys Rusijos raginių instrumentų ansamblis iš Peterburgo. Tai vienintelis toks kolektyvas pasaulyje, kurio atlikėjai groja ragais, praeityje naudotais medžioklėje, pašto tarnyboje ar kare. Šio ansamblio koncertus galima vadinti tam tikru ritualu, po kiekvieno pasirodymo instrumentai yra valomi, o atlikėjai jais groja pasikeisdami. Kiek simboliška, tačiau antrasis festivalio koncertas sulauks svečių iš Austrijos, Zalcburgo miesto, gi būtent kultūrinis laukas yra puiki terpė susitaikyti bei pamiršti politines aktualijas. Kitų koncertų dalyviai – profesionalus Krašto apsaugos savanorių pajėgų bigbendas žada suteikti gerą nuotaiką, o iš žymios Peru muzikų šeimos kilęs atlikėjas Claudio Constantini kaitins publiką tango ritmais.

„Kiekviena muzika, kiekvienas koncertas yra tam tikra šventė, tačiau dėl tam tikrų nesklandumų koncertas išsirutuliavo į kiek kitokio plano ir minties festivalį. Tikėkimės, jog kitais metais sugrįšime pilnu tempu“ – optimistine gaida konferenciją baigė organizatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius