-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 03 21

„OOMPH!” – pirmasis festivalio „Galapagai/Roko naktys“ akordas iš užsienio

Likus mažiau nei pusmečiui iki Zaraso saloje vyksiančio festivalio „Galapagai/Roko naktys 2012“, organizatoriai ima traukti pirmąsias kortas iš atlikėjų sąrašo kaladės. Praėjusią savaitę savo dalyvavimą festivalyje patvirtino industrinio metalo trio „OOMPH!“, kritikų vadinama viena revoliucingiausių figūrų Vokietijos alternatyvaus roko scenoje.
 Grupė „OOMPH!“
Grupė „OOMPH!“ / "Galapagai/Roko naktys" nuotr.

„10 metų jubiliejų švęsiantį festivalį „Galapagai /Roko naktys“ pasveikins dvigubai vyresni roko monstrai iš Vokietijos – „OOMPH!“ šiemet sukanka 20 metų nuo karjeros pradžios. Šia proga Vokietijos trijulė intensyviai dirba prie balandį pasirodysiančio naujo albumo. Grandiozinis jo pristatymo turas Europoje vyks vasarą ir rudenį, o į Zaraso salą „OOMPH!“ atvyks tiesiai iš vieno didžiausių roko festivalių „Wacken Open Air“. „OOMPH!“ – pirmi, bet tikrai ne vieninteliai žinomi užsienio atlikėjai, pasirodysiantys festivalio dešimtmečio fiestoje“, – sakė „Galapagų/Roko naktų“ prodiuseris Algirdas Barniškis -Blėka.

Rugpjūčio 3-4 d. Zaraso saloje vyksiančiame festivalyje scenoje svečiai iš Vokietijos ne tik pristatys naują albumą, bet ir atliks geriausius visų laikų savo kūrinius.

„OOMPH!“ savo karjeros pradžia laiko 1992-uosius, kai pasirodė pirmasis elektro stiliumi įrašytas singlas „Ich bin Du“ („Aš esu Tu“), šovęs į Vokietijos nepriklausomos muzikos hitų dešimtuką. Nepaisydami šio singlo ir 1992 m. pasirodžiusio pirmojo albumo „OOMPH!“ sėkmės, Dero (vokalas, būgnai), Crap (gitara, klavišiniai) ir Flux (gitara, programavimas) paniro į naujų muzikinių horizontų paieškas. Iš elektroninės muzikos pasukusi „metaliniu“ keliu, „OOMPH!“ tapo viena pirmųjų grupių, sėkmingai sulydžiusių elektroninius ritmus su šaižiais gitaros rifais.

Toks industrinio metalo skambesys paskutiniajame XX a. dešimtmetyje „OOMPH!“ ne tik dovanojo kritikų liaupses, bet ir padėjo pelnyti skirtingų muzikos stovyklų – metalo, gotikinio roko, elektro stiliaus – gerbėjų simpatijas. Būtent „OOMPH!“ išrastas metalo ir elektro lydinys įkvėpė tokių grupių kaip „Rammstein“, „Megaherz“, „Eisbrecher“ kūrybą.
Pirmąjį turą po Europą „OOMPH!“ surengė dar 1996 m., tačiau didžiausių šlovės laikų grupė sulaukė jau XXI amžiuje. 2004 m. išleistas albumas „Wahrheit oder Pflicht“ („Tiesa arba pareiga“) ir jo populiariausias singlas „Augen auf“ („Atmerk akis“) tapo platininiais. Šio albumo dėka „OOMPH!” nuskynė geriausios metų grupės laurus prestižiniuose Vokietijos muzikos apdovanojimuose „1Live Krone”.

Triumfo žygį pratęsė ir 2006 m. albumas „GlaubeLiebeTod“ („TikėjimasMeilėMirtis“), patekęs į populiariausių Vokietijos albumų penketuką. 2008 m. pasirodė dar vienas sėkmingas „OOMPH!“ albumas „Monster“, lydimas nepamirštamo singlo „Labyrinth“, kurie abu taip pat atsidūrė perkamiausių Vokietijoje sąrašuose.
Karjeros dvidešimtmetį „OOMPH!“ nusiteikę sutikti su trenksmu – 2012 m. pavasarį grupė išleis naują albumą „Des Wahnsinns fette Beute“, o vasarą pradės didžiulį turnė po Europą.

„Mūsų koncertuose neišvysite sprogimų ir fejerverkų – išpažįstame autentišką, dirbtiniais prieskoniais nepagardintą roko atlikimą. Koncertų metu mūsų trijulę papildo bosistas ir būgnininkas, o svarbiausias pasirodymo akcentas – nenutrūkstamai pulsuojanti gyvybingos muzikos energija ir kartu su žiūrovais kuriamas industrinio roko vakarėlis. Koncerte negali būti jokių sienų tarp mūsų ir žiūrovų“, – teigia „OOMPH!“ gitaristas Flux.

Jubiliejiniame 10-ajame „Galapagų / Roko naktų“ festivalyje vyksiantis „OOMPH!“ koncertas – kol kas vienintelis numatomas grupės pasirodymas Baltijos šalyse. Per dvi festivalio dienas iš viso planuojama sulaukti apie 40 atlikėjų pasirodymų.

Pernai rugpjūčio 5-6 d. vykusiame „Galapagų / Roko naktų“ festivalyje apsilankė daugiau nei 6,5 tūkst. žiūrovų, 5 scenose grojo 35 grupės iš 8 valstybių, kurios atliko 32 val. bendros trukmės muzikinę programą, renginyje buvo įrengta per 30 pramogų ir edukacinių erdvių zonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius