-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 10

Pasaulio muzikos žvaigždė kartu su lietuviu multiinstrumentalistu išleis bendrą albumą

Lietuvoje koncertavęs žymus pasaulio muzikos atlikėjas Baba Sissoko drauge su lietuviu multiinstrumentalistu Sauliumi Petreikiu atveria naują puslapį Lietuvos muzikiniame pasaulyje. Atlikėjai įrašys bendrą pasaulio muzikos albumą. Neplanuotai koncerto metu sugroję įspūdingu duetu, muzikantai scenoje puikiai jautė vienas kitą, tarsi nebūtų kultūrų ir kalbos skirtumų.
Baba Sissoko
Baba Sissoko / V. Alesiaus nuotr.
Temos: 1 Muzika

Vilniuje kartu groti scenoje be iš ankstinių repeticijų pakviestas Saulius Petreikis turėjo atlikti tik kelis kūrinius, tačiau improvizuota muzikinė sesija tęsėsi beveik pusvalandį, o Kaune vykusį koncertą jau galima vadinti bendru projektu.

Į Lietuvą dar ketinantis sugrįžti atlikėjas, buvo maloniai nustebintas šiuo muzikiniu duetu. „Tai labai retas įvykis, kad iš pat pirmos natos muzikantas taip puikiai pajaustų mano muziką ir į ją sklandžiai įsilietų. Mes būtinai bendradarbiausime“ – teigė B. Sissoko, šiuo metu gyvenantis Italijoje.

Saulius Petreikis groja grupėje „Saulės broliai“ ir dirba įvairiuose etno-folk-pop ir dainuojamosios poezijos projektuose. Saulius eksperimentuoja su garsu, domisi skirtingomis kultūromis, gilinasi į įvairių šalių etninę liaudies muziką. „Tai didžiulis džiaugsmas ir nuostabi patirtis groti kartu su tokio lygio atlikėju. Mes turėjome tik vieną bendrą kalbą, kuri mus vienijo – muziką, ir puikiai ja susišnekėjome“ – įspūdžiais dalinosi S.Petreikis.

Koncertavęs su tokiomis žvaigždėmis kaip Stingas, Baba Sissoko yra ne vieno garsaus atlikėjo įkvepėjas. Nepaprasta charizma ir medatyvia muzika jis byloja seniausias Malio tradicijas. Į sceną šviesiais drabužiais spindintis Baba Sissoko žengė karališkai kukliai ir oriai. Ir iškart pavergė visų dėmesį užvedęs amžių glūdumą siekiančius ritmus. Jis meistriškai valdė būgnus ir būgnelius, šiuolaikinius ir senovinius Malio styginius instrumentus – su visais dar vadinamas „žmogumi orkestru“ jis susidorojo vienas pats.
Baba – daugialypis atlikėjas. Jis gali būti tai puikus jausmingas melodistas, tai nugrimzdęs į save mąstytojas, virtuoziškai bėgiojantis pirštais per stygas. Tai, žiūrėk, staiga pašėlsta ir ima vis tankiau mušti mažą būgnelį po pažastim. Stiprus, spalvingas, minkštas Babos balsas pasižymi paradoksaliu lengvumu ir lakumu. Puikiai įgarsintas jis laisvai skrajojo po akustinę erdvę, kviesdamas klausytojus drauge giedoti padėkos motinai gamtai giesmę.
Į Lietuvą „Geros muzikos gyvai“ kvietimu atlikėjas specialiai atvyko Kauno kino festivalio proga.

Daugiau informacijos:
www.gmgyvai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius