-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 06 29

Pasaulio muzikos žvaigždė vilniečius užbūrė afrikietiško bliuzo skambesiu

Pietų metu su vilniečiais bendravo ir jiems įsimintiną afrobliuzo pasirodymą dovanojo pasaulio muzikos žvaigždė Markusas Jamesas ir grupės „Wassonrai“ muzikantai. Į Lietuvą muzikantai atvyko pirmą kartą Lietuvoje organizuojamo festivalio „Gera muzika gyvai 2011“ kvietimu.
Markus James ir grupės „Wassonrai“ muzikantai
Markusas Jamesas ir grupės „Wassonrai“ muzikantai / GM Gyvai nuotr.

„Šįvakar vyksiantis pasirodymas mums bus ypatingas, nes mes pirmą kartą grosime valstybėje, buvusioje už geležinės uždangos“ – sakė daugybę šalių su grupe „Wassonrai“ aplankęs Markusas Jamesas.

Originalus atlikėjas iš JAV talentingai jungia šiuolaikinio bliuzo ir seniausių Malio bendruomenių tradicinius muzikos stilius. Legendinis Ali Farka Toure pripažino Markusą Jamesą kaip geriausiai Vakarų Afrikos muzikos ritmus jaučiantį užsienio atlikėją. Markusas Jamesas koncertavo kartu su tokiomis pasaulio muzikos žvaigždėmis kaip Robertas Plantas, Youssou N'Douras, Oumou Sangare, Justinas Adamsas ir Tinariwen.

Vilniuje Markusas Jamesas pasirodys su vienu garsiausių Vakarų Afrikos muzikantų Tomu Diakite, kurio solinius albumus prodiusuoja pats Peteris Gabrielis. Etnomuzikologai teigia, kad bliuzas yra kilęs iš Malio Wassoulou ir Sonrai bendruomenių muzikinių tradicijų. Su šių bendruomenių geriausiais muzikos meistrais Markusas Jamesas įrašė net tris albumus: „Timbuktoubab“, „Calabash Blues“ ir „Snakeskin Violin“.

Įsimintiną „Markus James and the Wassonrai“ koncertą bus galima išgirsti ir trečiadienį 19 val. Mokytojų namų kiemelyje (Vilniaus g. 39).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius