Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 01

Per dainuojamosios poezijos svetainės uždarymą bus įteikta Sauliaus Mykolaičio vardo premija

Penktadienį, birželio 3 d. 19 val. Vilniaus mokytojų namų kiemelyje įvyks Dainuojamosios poezijos svetainės pabaigos koncertas.
Andrius Kaniava
Andrius Kaniava. / Organizatorių nuotr.

Dešimto sezono pabaigos koncertas iš dalies atspindės viso praėjusio sezono panoramą. Jame dalyvaus jauni, bet talentingi dainuojamosios poezijos atlikėjai Mindaugas Ancevičius su Ąžuolu Paulausku, Gytis Ambrazevičius, Artūras Dubaka su Dominyka Adomaityte, Mantas Zemleckas ir Kamilė Gudmonaitė. Kartu su jais scenoje pasirodys daugelio šio žanro įdėjų sumanytojas aktorius bei bardas Gediminas Storpirštis bei žavingasis Keistuolių teatro aktorius Andrius Kaniava su savo scenos bičiuliais Aleksandru Tenu ir Sigitu Mickiu.

Koncerto metu tradiciškai, jau penktą kartą, vienam iš jaunųjų bardų bus įteikta aktoriaus bei atlikėjo Sauliaus Mykolaičio vardo premija už ryškiausią debiutą. S. Mykolaitis, kaip atlikėjas, pirmą kartą pasirodė 2002 metais viename iš pirmųjų dainuojamosios poezijos svetainės koncertų. Todėl simboliškai jo vardo premija ir prizas už ryškiausią sezono debiutą įteikiamas būten šiame, sezono pabaigos koncerte. Iki šiol apdovanojimą yra pelnę Ieva Narkutė, aktorius Mindaugas Ancevičius, grupė „Liūdni slibinai“, o pernai – perspektyvus dainuojamosios poezijos atlikėjas Artūras Dubaka. Kam šiemte atiteks apdovanonjimas, belieka palaukti artėjančio penktadienio vakaro.

Dainuojamosios poezijos svetainės koncertai Vilniaus mokytojų namuose vyksta nuo 2001 metų rudens. Juos jungia spalį vykstantis Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“. Rugsėjo mėnesį prasidėsiančiame 11-ame sezone klausytojų laukia didelės permainos. Kartą per mėnesį rengiamuose koncertuose pasirodys po penketą jaunosios kartos dainuojamosios poezijos atlikėjų kartu su jaunaisiais poetais. Šv. Kotrynos bažnyčioje vieną kartą per ketvirtį vyks jungtiniai, teminiai dainuojamosios poezijos koncertai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius