Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 07

Pianistas Darius Mažintas ištikimas klasikos vertybėms

Pirmąjį vasario penktadienį Chodkevičių rūmuose (Vilniaus paveikslų galerijoje), jaunosios kartos pianistas Darius Mažintas pristatė savo debiutinę kompaktinę plokštelę. Net trijų skirtingų stilistinių epochų kompozitoriai prabilo fortepijono klavišais.
Darius Mažintas
Darius Mažintas / „CULTURE LIVE“ nuotr.

Charizmatiškoji renginio vedėja, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentė, Zita Kelmickaitė, nestokodama sąmojo, skoningai sudėliojo muzikologinius akcentus, ir atvėrė duris ne tik į klasikinės muzikos užkulisius, bet ir į paties atlikėjo vidinius labirintus, teigiama pranešime spaudai.

Pianistas Darius Mažintas, priešingai nei būdinga šių dienų jauniesiems menininkams, užuot siekdamas lengvai įtikti publikai, savo pirmuoju įrašu su derama pagarba ir atsakomybe žemai nulenkė galvą prieš didžiuosius muzikos korifėjus. Vakaro svečiai klausėsi kompaktinėje plokštelėje įamžintų Johano Sebastiano Bacho, Liudviko van Beethoveno ir Aleksandro Skriabino kompozicijų. Nepaisant to, jog minėtų kompozitorių kūrinių atlikimas reikalauja aukšto muzikinio meistriškumo, pianistas nepabūgo atverti širdies ir subtiliai parodyti savo muzikinį estetinį suvokimą bei asmeninį santykį su laiko ir istorijos išbandytais klasikinės muzikos šedevrais.

Nesistengdamas akcentuoti savęs kaip atlikėjo, Darius Mažintas nuolankiai įsiklauso į kompozitorių ir jų atstovaujamų laikmečių diktuojamas estetines sąlygas, ir visų pirma atiduoda duoklę muzikai, tik po to atsigręždamas į save, kaip į XXI amžiaus pianistą-atlikeją.

Vakaro pabaigoje, atlikėjas pateikė dar vieną staigmeną, pranešęs, kad jau balandžio mėnesį planuojama kita kompaktinė plokštelė. Kartu su tenoru Rafailu Karpiu, pianistas įrašys aranžuotas žydų liaudies dainas jidiš kalba. Vakaro svečiai gausiais aplodismentais palydėjo dueto atliktą „Mano paukšteli, Liuli“ iš būsimo albumo.

Vasario – kovo mėnesiais Dariaus Mažinto laukia intensyvus koncertinis turas. Jau šį mėnesį pianistas, kartu su violončelininku Glebu Pyšniaku, koncertuos žymiose Europos salėse – Amsterdamo Concertgebouw, Slovakijos filharmonijoje, Odeon teatre Zvolėje ir Vienoje. Kovą pianisto laukia soliniai koncertai, vienas jų – Liuksemburge, skirtas Mikalojaus Konstantino Čiurlionio mirties 100-mečiui paminėti. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius