Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 06

Pianisto A.Polevikovo „Ethnic mood“ – šviežio vėjo gūsis Lietuvos džiazo pasaulyje

Debiutinis džiazo pianisto A. Polevikovo albumas „Ethnic mood“ visiems intelektualios muzikos gurmanams žada atskleisti spalvingą nuotaikų pynę, kurioje, vienas kitą papildydami, susilieja į bendrą skambesį nacionalinis autentiškumas ir modernaus džiazo laisvumas. Naujame albume kūrėjas sugebėjo meistriškai apjungti šiuos du skirtingus žanrus: folklorą ir džiazą. Šių žanrų sintezė yra gan naujas ir dar nelabai paplitęs muzikinis reiškinys Lietuvoje. Iniciatyvos retos, todėl savitos ir labai įdomios.
Andrej Polevikov
Andrej Polevikov / Organizatorių nuotr.

Viešas albumo pristatymas vyks lapkričio 8 d. 19:00 val. Piano.lt koncertų salėje. Koncerte dalyvaus įrašuose talkinę profesionalūs džiazo muzikantai: Remigijus Rančys (saksofonas), Denis Murašov (bosinė gitara), Vytis Nivinskas (kontrabosas), Andrius Kairys (būgnai), Darius Rudis (būgnai) ir vokalistės, neabejotinai suteikusios kompozicijoms sodrumo ir įvairumo: Giedrė Kilčiauskienė, Girmantė Vaitkutė, Vytautė Pupšytė ir Laura Budreckytė. Pats A.Polevikov, aranžavęs albume skambančius kūrinius bei atlikęs fortepijono partijas, renginio metu savo meistriškumą pademonstruos prakalbindamas juodai baltus klavišus. Koncerte negalės dalyvauti, tačiau albume yra girdimi Eduardas Armonas (gitara) ir Augustas Baronas (būgnai), jie abu šiuo metu gyvena ir kuria užsienyje.

Įrašai prasidėję nuo 2017 metų pradžios suvienijo nemažą būrį profesionalių džiazo ir kitų žanrų muzikantų. Jie visi - A.Polevikovo scenos partneriai, su kuriais jis pradėjo savo muzikinį kelią dar studijų laikais. Kūrėjo noras buvo įsiklausyti į liaudies dainą, jos melodija, parinkti jai tinkamą spalvą, suteikti kompozicijai tik jai būdingą nuotaiką, aprengti tik jai tinkančiais muzikiniais rūbais. Simboliška, kad „Ethnic mood“ pasirodo artėjant Lietuvos Valstybės atkūrimo šimtmečiui. Tai savotiška dovana ir savitas, šviežias žvilgsnis į folkloro kūrinių interpretaciją džiazo stiliumi, atrandant įdomius, netikėtus sąskambius, bet tuo pačiu išlaikant šiuolaikišką skambesį ir ryšį su nacionaline kultūra, išplečiant lietuviškos muzikinės dermės ribas.

Organizatorių nuotr./Andrej Polevikov
Organizatorių nuotr./Andrej Polevikov

„Geros muzikos ekspertai“, šio išskirtinio albumo leidėjai, kviečia nepraleisti progos ir apsilankyti „Ethnic mood“ pristatymo koncerte lapkričio 8 d. 19:00 val. Piano.lt koncertų salėje.

Kompaktinės plokštelės leidybą iš dalies finansuoja Asociacija LATGA Kūrybinės veiklos fondo lėšomis ir Vilniaus kolegija.

Bilietų kaina: 10, 12 ir 15 eurų. Bilietus platina TIKETA ir 1 val. iki koncerto pradžios prie įėjimo į salę. Daugiau informacijos: www.gme.lt.

Andrej Polevikov - jaunosios kartos džiazo pianistas ir kompozitorius išsiskiriantis virtuoziškumu ir giliu džiazo tradicijų išmanymu, savo kūryboje nepailstamai tyrinėjantis džiazo klasiką ir atrandantis joje vis naujų spalvų. Pagarba džiazo klasikai bei jos kūrėjams ženklina ir jo skambinimo braižą, ir jo kompozicijas bei aranžuotes, o taip pat atsispindi jo projektuose, tokiuose kaip „Džiazo miniatiūros“, „Glorious Gershwin, „Blue in Bossa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius