Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 24

Piano.lt vasaros festivalis nustebins pasaulį – pianistas po koncerto ore nusileis parašiutu

Rugpjūčio 4-29 dienomis jau antrą kartą Vilniuje klausytojus stebins ir džiugins Piano.lt vasaros festivalis. Šių metų programoje – baikerių ir perkusininkų šou, aukščiausio lygio klasikinės ir džiazo muzikos vakarai, stebinanti interaktyvi instaliacija, šokiai, meksikietiškas karštis ir oro balionu virš žemės pakylantis fortepijonas...
Petras Geniušas
Petras Geniušas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Antras festivalis bus kiek kitoks, bet liksime ištikimi savo tradicijoms: mes akcentuojame aukštą klasikinės ir džiazo muzikos lygį, tačiau taip pat mus labai domina naujovės“, – aiškino Piano.lt vasaros festivalio meno vadovas Aleksandras Šimelis, klausytojus į renginius viliosiantis netikėtais būdais.

Rugpjūčio 4 dieną sostinės širdyje griaudės motociklai ir skambės būgnų muzika – Rotušės aikštėje įvyks koncertas, pavadintas „Priešfestivaliniu siautuliu“.

„Baikerių šou su perkusininkų pasirodymu bus festivalio šauklys – tikimės, kad kai kurie žmonės, pabuvę šiame šou, vėliau ateis ir į kitus mūsų festivalio koncertus. Taip prisidėsime prie Lietuvos kultūros kėlimo“, – vylėsi A.Šimelis.

Festivalio organizatoriai šiemet sugalvojo kultūrą tiesiogine to žodžio prasme pakelti į orą ir taip ją pristatyti pasauliui.

Oro balionu žadame pakelti pianistą su fortepijonu, kuris skris ir gros virš Vilniaus, o baigęs pasirodymą nušoks žemėn su parašiutu. Tai įvyks pirmą kartą pasaulyje. Skrydis virš Vilniaus simbolizuos, kad su kultūra mes galime atsiplėšti nuo žemės ir parodyti save pasauliui.

„Priklausomai nuo oro sąlygų, rugpjūčio 5-9 d. oro balionu žadame pakelti pianistą su fortepijonu, kuris skris ir gros virš Vilniaus, o baigęs pasirodymą nušoks žemėn su parašiutu. Tai įvyks pirmą kartą pasaulyje. Skrydis virš Vilniaus simbolizuos, kad su kultūra mes galime atsiplėšti nuo žemės ir parodyti save pasauliui“, – ambicingą avantiūrą pristatė festivalio meno vadovas.

Taip pat Vilniaus senamiestyje rugpjūčio 8 d. netikėtose vietose bus galima išvysti fortepijoną, kuris savo viešai skambančia muzika irgi kvies nepraleisti antrojo Piano.lt vasaros festivalio.

Vilniaus paveikslų galerijos kieme rugpjūčio 10 d. įvyks Piano.lt festivalio atidarymas, kuriame solistai Asta Krikščiūnaitė ir Steinas Skjervoldas kartu su valstybiniu choru „Vilnius“ bei berniukų ir jaunuolių choru „Dagilėlis“, akompanuojami pučiamųjų ansamblio atliks emocingą ir dramatišką Johno Rutterio kūrinį „Vaikų mišios“. Koncertą diriguos svečias iš Lenkijos – Maciej Žoltowski.

Rugpjūčio 11 d. toje pačioje erdvėje muzikuos jauni, bet jau pripažinti Lenkijos džiazo virtuozai – „Krzysztof Urbanski quartet“, o rugpjūčio 14 d. žiūrovams prisistatys „Magic time orchestra“ bigbendas, kviesiantis linksmintis kartu su lindyhopo šokėjais.

Rugpjūčio 17 d. Piano.lt koncertų salėje bus karšta – čia koncertuos meksikietiškos marimbos ansamblis Z.Nandayapa, kuriam teisę taip vadintis suteikė pats pripažintas Meksikos muzikantas Zeferino Nandayapa, kuriam dar gyvam esant Meksikoje statomi paminklai.

„Ypatingai norėčiau išskirti rugpjūčio 22 d. koncertą, kuriame savo ypatingą talentą demonstruos džiazo pianistas Eldaras Djangirovas iš JAV. Tai – tikra žvaigždė, kurios muziką leidžia „Sony records“, kuri važinėja po pasaulinius turus ir groja garsiausiuose džiazo klubuose – tikiu, kad po kelerių metų mes nebegalėsime įpirkti jo koncertų, todėl turime naudotis proga“, – ragino A.Šimelis.

Festivalį uždarys grandiozinis koncertas, kuriame gros Lukas Geniušas, Petras Geniušas, Šv.Kristoforo kamerinis orkestras ir specialiai suburta perkusijos grupė, o koncertą diriguos profesorius Saulius Sondeckis.
Rugpjūčio 20-27 dienomis Piano.lt koncertų salėje smalsūs lankytojai galės apžiūrėti ir patirti neįprastą muzikos galią, kurią atskleis Leono Samovo, Dariaus Žičkaus ir P.Geniušo instaliacija „Interaktyvus miestas – debesys (Nuages)“. Tuo tarpu Vilniaus paveikslų galerijos kieme prieš visus koncertus žiūrovai galės apžiūrėti Ramūno Danisevičiaus fotografijų parodą „Horizontai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius