Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 28

Po Kauno filharmonijos stogu – klasikinis, džiazinis ir elektroninis projekto „Išgirsk kitaip“ koncertas

Lapkričio 28 dieną 18 valandą Kauno valstybinėje filharmonijoje įvyks pirmasis ir kol kas vienintelis projekto „Išgirsk kitaip“ koncertas.
„Išgirsk kitaip“
„Išgirsk kitaip“ / Organizatorių nuotr.

Modesto Mussorgskio fortepijoninį ciklą “Parodos paveikslėliai” vienu metu atliks trys skirtingų stilių profesionaliosios muzikos atlikėjai – pianistė Virginija Unguraitytė, džiazo muzikantas Arnas Mikalkėnas ir elektroninės muzikos grupės „Golden Parazyth“ narys Aurimas K@ Vilkišius. Tad greta klasikinio fortepijoninio atlikimo, skambės džiazinė Mussorgskio kūrinio interpretacija bei bene populiariausio šių dienų muzikos žanro – elektronikos – variantas.

Platesnei nei klasikinės muzikos mylėtojų auditorijai M.Mussorgskio “Parodos paveikslėlius” pirmą kartą pateikė legendinė britų progresyvaus rook grupė Emerson, Lake & Palmer. Prieš 40 metų tai tebuvo antrasis grupės išleistas kompaktinis diskas, tačiau būtent jis atkreipė didelės pasaulio dalies dėmesį į tada dar jaunus muzikantus.

Projekto “Išgirsk kitaip” idėja kilo pianistei Virginijai Unguraitytei, įrašų studijoje susipažinusiai su Aurimu K@ Vilkišiumi bei Arnu Mikalkėnu. Idėjos iniciatorė, „Parodos paveikslėlius“ ne kartą atlikusi  akademinėse scenose, teigė, kad atliekant „Parodos paveikslėlius“ trimis iš pirmo žvilgsnio sunkiai suderinamais muzikos stiliais, atsiranda erdvės pojūtis, laisvė improvizacijai bei klasikinės muzikos taisyklių nevaržomas polėkis.

Visi trys projekto atlikėjai scenoje jau yra įgiję įvairiausios patirties. Virginija Unguraitytė ne kartą koncertavo Lietuvoje ir užsienyje, jos pasirodymai dažnai pasižymi netikėtomis dermėmis. Daugeliui ji pažįstama kaip operos solisto Liudo Mikalausko scenos partnerė bei aktorių Virginijos Kochanskytės ir Petro Venslovo programų bendraautorė. „Golden Parazyth“, kuriems priklauso muzikantas Aurimas K@ Vilkišius, daugeliui pristatinėti nereikia – tai bene žymiausia lietuvių elektronikos grupė, jau atpažįstama ir Latvijos, Lenkijos, Liuksemburgo bei Didžiosios Britanijos publikai. Arnas Mikalkėnas yra koncertavęs drauge su Lietuvos ir tarptautiniu mastu žinomais džiazo atlikėjais kaip tokiais atlikėjais kaip: Neda Malunavičiūtė, Lasse Lindgren, Francesco Angiuli, Liudas Mockūnas, Kevin McCann, Jelle van Giel, Arkady Gotesman ir kt.

Specialiai šiam koncertui karikatūristas ir stiklo dailininkas Edmundas Unguraitis parengė eskizus, atspindinčius kiekvieną Mussorgskio natomis užrašytą Parodos paveikslėlį. E.Unguraičio karikatūros spausdinamos įvairiuose leidiniuose, jo suprojektuoti stiklo dirbiniai tapo prizais tarptautinių sporto varžybų nugalėtojams, o prieš septynerius metus dailininkas Kaune įkūrė Stiklo galeriją. Parodą bus galima apžiūrėti prieš koncertą ir po jo Kauno valstybinės filharmonijos foje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius