Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 21

Popietėse visai šeimai „Kauno santakos“ koletyvai pasakos istorijas muzikos kalba

Antrąjį sezono koncertų pusmetį Kauno savivaldybės koncertinės įstaigos „Kauno santaka“ kolektyvai pradės koncertais visai šeimai. Šios kauniečių pamėgtos sekmadieninės popietės jau užkariavo jauniausių klausytojų simpatijas.
Kauno santaka“ kolektyvas
Kauno santaka“ kolektyvas / „Kauno santakos“ nuotr.
Temos: 1 Santaka

Programas Kauno valstybinės filharmonijos scenoje pristatys muzikos ansamblis „Ainiai“, Kauno bigbendas ir Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“.

Sausio 24 d., sekmadienį, 14 val. Klausytojus pakvies muzikos ansamblis „Ainiai“. Tautos istorija ir kutūra atsispindi liaudies dainose, padavimuose ir pasakojimuose. Teatralizuotame koncerte „Ainių“ muzikantai pasakos ir supražindins jaunuosius su lietuvių liaudies instrumentais, jų atsiradimu, išraiškos galimybėmis. Beje, klausytojai taip pat galės išbandyti kai kuriuos jų ir muzikuoti kartu su atlikėjais. Programoje „Skamba kankliai, atataria lamzdžiai“ dalyvauja solistai Sandra Lebrikaitė, Rytis Janilionis, Osvaldas Petraška.

„Kauno santakos“ nuotr./Kauno santaka“ kolektyvas
„Kauno santakos“ nuotr./Kauno santaka“ kolektyvas

Vasario 7 d. Kauno bigbendas pasiners į Pasaulio ritmus. Šis kolektyvas turi itin senas ir turtingas popiečių visai šeimai tradicijas. Jas sumanė ir pirmasis organizuoti pradėjo vienas bigbendo kūrėjų, šviesaus atminimo Romualdas Grabštas. Todėl įprasta, jog susitikimų su Kauno bigbendu klausytojai itin laukia. Naujausioje programoje kolektyvui talkins mušamųjų virtuozas Arkadijus Gotesmanas. Jo instrumentų kolekcijoje perkusijos iš viso pasaulio: Indijos, Artimųjų rytų, Pietų Amerijos, Azijos. Kiekvieno jų egzotišką ir naują skambesį, kilmę, istoriją perteiks popietės dalyviai. Kauno bigbendui diriguos vienas universaliausių šalies muzikantų Liutauras Janušaitis. Arkadijaus Gotesmano atskirai pristatinėti nereikia, jis dalyvauja beveik visuose svarbiausiuose šalies džiazo įvykiuose. Platus Arkadijaus muzikos išmanymas ir savita filosofija atranda savo vietą ir džiazo ir akademinės muzikos projektuose. Jis ne kartą pasirodė su Kauno bigbendu.

Prasidėjus kalendoriniam pavasariui, kovo 13 d. į susitikimą pakvies Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“. Jo sudėtoje programoje girdėsime kelionę po žymiausius filmus ir jų garso takelius. Tikriausiai daugelį jų mokame beveik mintinai: „Rokis“, „Karibų piratai“, „Flinstounai“, „Liūtas karalius“, „Misija neįmanoma“, „Gladiatorius“. Nuo pirmųjų taperių, akomponuodavusių pianinu nebylaus kino seansuose iki šių dienų, muzika kine yra viena iš filmo sėkmės dalelių. „Ąžuolynui“ diriguos jaunasis batutos meistras Giedrius Vaznys.

„Kauno santakos“ nuotr./Kauno santaka“ kolektyvas
„Kauno santakos“ nuotr./Kauno santaka“ kolektyvas

Kauno bigbendo ir „Ąžuolyno“ popietėse muzikines istorijas pasakos ir po muzikos kelius bei klystkelius vedžios Julijus Grickevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius