Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 06

Pradeda veikti didžiausia pasaulyje lietuviškos muzikos įrašų platforma

Visa Lietuvos muzikos istorija – vienoje vietoje, nemokamai ir legaliai. Su tokia žinia startuoja didžiausia lietuviškos muzikos įrašų ir duomenų platforma – „Pakartot“. Kaip sako šios platformos kūrėjai, jau 15 metų veikiančios Lietuvos gretutinių teisių asociacijos AGATA atstovai, visą šalies muzikos istoriją dabar bus galima pakartoti vienu klavišo paspaudimu.
Pakartot.lt svetainės vaizdas
Pakartot.lt svetainės vaizdas / Pakartot.lt nuotr.
Temos: 2 AGATA Muzika

„Idėja sukurti platformą, kurioje būtų talpinami visi Lietuvos atlikėjų ir muzikos grupių kūriniai, gimė jau seniai. Ilgai ir kruopščiai dirbome ją įgyvendindami. Šiandien pagaliau turime autentišką skaitmeninių įrašų erdvę internete, kuri, tikime, dar kartą primins, kokia ilga, turtinga ir įdomi yra mūsų muzikos istorija“, – sako Agnė Masalskytė, AGATA vadovė.

Šiuo metu internetinėje muzikos įrašų ir duomenų platformoje patalpinta daugiau nei 56 tūkst. lietuviškos muzikos įrašų. Klausytojai gali rinktis iš daugiau nei 1,5 tūkst. Lietuvos muzikos atlikėjų ir grupių bei klausytis daugiau nei 4 tūkst. albumų.

Šiuo metu internetinėje muzikos įrašų ir duomenų platformoje patalpinta daugiau nei 56 tūkst. lietuviškos muzikos įrašų.

A. Masalskytė pasakoja, kad duomenų bazė neapsiriboja keliais žanrais. Šalia lietuvių liaudies dainų, džiazo, bliuzo, klasikinės muzikos galima klausytis lietuviško roko, metalo, elektronikos, pop muzikos ir dainuojamosios poezijos kūrinių. Įrašų daugėja, nes platforma nuolat pildoma.

Patys seniausi „Pakartot“ įrašai siekia tarpukario Lietuvos laikus. Tai dvi 1931 metais lietuvių estrados pradininko Danieliaus Dolskio atliekamos dainos – „Aš myliu vasaros rugiagėles“ ir „Palangos jūroj“. Jos įrašytos kartu su legendinio Kauno restorano „Metropolis“ orkestru ir garsiu Lietuvos dirigentu bei pianistu Leiba Hofmekleriu.

„Šiai duomenų platformai tinka du žodžiai – nostalgija ir modernumas. Klausytojai ras dainų, kurių iš senų patefono plokštelių ar juostinių kasečių klausydavosi vaikystėje, paauglystėje ar jaunystėje. Dainų, kurios yra Lietuvos muzikos aukso fondas. Jie ras ir tai, kuo dabar gyvena lietuviškos muzikos scena, kas yra populiaru, skamba radijuje, televizijoje ir surenka pilnas koncertų sales“, – pasakoja A. Masalskytė.

Internetinės svetainės kūrėjai pabrėžia, kad PAKARTOT siekia užkirsti kelią lietuviškos muzikos klausymui nelegaliais būdais.

Pasak jos, unikalioje svetainėje klausytojai galės kurti mėgstamiausių dainų grojaraščius ir jais dalintis. Muzikantams platforma suteiks galimybę ne tik būti išgirstiems, bet gauti už tai atlygį. Vertindama perklausų statistiką, AGATA turės galimybę tiksliai skaičiuoti ir skirstyti muzikantams dalį kompensacinio atlyginimo už muzikos atgaminimą asmeniniais tikslais. Vadinasi, už kiekvieną platformoje perklausytą dainą bus generuojamas atlygis jos atlikėjams bei įrašo gamintojams.

Internetinės svetainės kūrėjai pabrėžia, kad „Pakartot“ siekia užkirsti kelią lietuviškos muzikos klausymui nelegaliais būdais.

„Internetas panašus į kelią, kuriame – lyg automobilių – daugybė kūrinių. Tačiau Lietuvoje kol kas neaišku, kas turėtų būti atsakingas už šio kelio priežiūrą. Legalumo jame – mažai. Siekiame, kad ieškant lietuviškos muzikos, „Pakartot“ platforma šiame kelyje būtų patikimiausia stotelė“, – teigia A. Masalskytė.

Be muzikos įrašų, svetainėje talpinama ir informacija apie artimiausius lietuvių muzikos atlikėjų ir grupių pasirodymus, skelbiamos aktualios muzikos naujienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius