-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 23

Rokas Radzevičius ir Aistė Smilgevičiūtė: patriotai ir be krepšinio

„Šiaulių dienų 777“ šeštąją dieną miestiečius savo koncertu džiugino Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“. Aistė Smilgevičiūtė sveikino šiauliečius su 777-uoju gimtadieniu, su rudens lygiadieniu ir su Baltų vienybės diena. Atlikėjai publikai dovanojo puokštę naujų dainų, o Baltų vienybės dienos proga jie uždainavo keturiomis dabartinėmis ir senosiomis baltų kalbomis: lietuviškai, žemaitiškai, prūsiškai, latviškai.
Aistė ir Rokas
Aistė ir Rokas / Asmeninio archyvo nuotr.

Dar prieš koncertą amatų mugėje sutikti Aistė Smilgevičiūtė ir jos vyras, grupės „Skylė“ vokalistas, gitaristas Rokas Radzevčius spėjo atsakyti į keletą klausimų apie patriotus, krepšinį ir sąmoningą šventimą.

– Jau spėjote apsidairyti šventiškuose Šiauliuose. Ką spėjote pamatyti?

– Aistė: Labai daug judesio. Dar pastebėjau, kad Šiaulių žmonės yra labai nuoširdūs. Per „Šiaulių dienas“ koncertuojame jau ne pirmą kartą. Prieš 11 metų kartu su Šiaulių menininkais ir muzikantais rengėme muzikinį ugnies spektaklį „Saulės žemė“.

– Atliekate patriotines dainas. Kas jums yra patriotiškumas?

– Aistė: Daugiau patriotinių dainų yra albume „Broliai“, tačiau tas patriotiškumas nėra akivaizdus. Patriotiškumo negalima taip užaštrinti, išpūsti. Tekstai yra kurti mano pačios, žodžiai neša vieną žinią, o visas tekstas turi kitą kodą - kalba apie vidinius dalykus. Dainos būna persidengusios.

– Rokas: Gyvenime patriotiškumas labai paprastas. Yra dviejų rūšių patriotai: tie, kurie moka mokesčius ir gimdo vaikus ir tie, kurie mojuoja Lietuvos vėliava, o paskui eina ir vagia. Mes esame tie patriotai, kurie moka mokesčius ir gimdo vaikus. Tik pagimdyti vaiką savaime nėra vertybė – reikia jį tinkamai užauginti.

– Dabar daug patriotų su alaus bokalais žiūri krepšinį, tiki, kad vienija alus ir pergalės...

– Rokas: Pats krepšinio žiūrėjimas nėra blogas dalykas, nenoriu nieko supriešinti.

– Aistė: Bet ši patriotiškumo forma, kuomet suvienija alus, yra iškreipta, sukurta tų, kurie nori parduoti daugiau alaus.

– Ar žiūrite krepšinį?

– Rokas: Ne. Regbis – tikras sportas, o ne krepšinis. Šiaulių regbininkai – patys geriausi. Jau keletą metų gyvename be televizoriaus. Jį išmetus šeimoje atsiranda daugiau harmonijos, tai nereikalingas daiktas. Jeigu nori pažiūrėti animacinių ar kitokių filmų galima nusipirkti ar išsinuomoti video. Televizija rodo daug reklamos, plauna smegenis. Masinė kultūra apskritai yra užvaldžiusi žmonių smegenis, o labiausiai smelkiasi per televiziją. Kai žmogui yra suformuotos kitos vertybės, tuomet ta masinė kultūra taip nepaveikia.

– Kam skirta jūsų kūryba? Kokia jūsų publika?

– Aistė: Manau, kad ji skirta trims kartoms – vaikams, tėvams, seneliams. Rokas: Ji skirta ieškančiam žmogui, tam, kuris kelia savo sąmoningumą.

– Koks turi būti miesto gimtadienis, kad keltų sąmoningumą, kad būtų kuo mažiau žmonių, svyruojančių su alaus bokalais.

– Rokas: Šiaulių miesto gimtadienio šventė tokia ir yra. Man ji patinka, nes turi savo veidą, savo kryptį. Neužmirštas baltiškumas. Apskritai su Šiauliais viskas yra tvarkoje, jie savo vietoje. Ir Šiaulių publika yra gera.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius