Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 24

Šeštadienį Kaune – dainuojamosios poezijos festivalio „Po festivalio“ baigiamasis koncertas

Vasario 26 dieną 18 val. Kauno ryšių istorijos muziejaus didžiojoje salėje vyks nacionalinio jaunimo dainuojamosios poezijos festivalio „Po Festivalio“ baigiamasis koncertas, kuriame dalyvaus jau žinomi publikai dainuojamosios poezijos atlikėjai ir teatro profesionalai.
Andrius Zalieska - Zala
Andrius Zalieska - Zala / Grupės nuotr.

Festivalyje pasirodys:

Zala ir Driukas – tai du muzikantai ilgą laiką braidę po muzikos padangę atskirai, bet taip jau lemta, kad jų maršrutams teko susidurti. Aurimas Driukas – profesionalus gitaristas grojantis kartu su Alina Orlova, bei grupėmis „IR“, „Siela“. Zala (Andrius Zalieska) – visoje Lietuvoje žinomos folkroko grupės ,,Arbata“ vokalistas ir lyderis.

Pasak pačių muzikantų, jų maršrutams susikirtus įvyko neįtikėtinas dalykas: jie pradėjo skraidyti ten, kur kiti nedrįsta skristi. Čia jie aptiko panašius į save – Germaną Skorį, Mikę Pūkuotuką, Ežiuką rūke ir kitus tikruosius išminčius. Zala ir Driukas visai neseniai išleido albumą „Murmeklės Suaugusiems“, kurio įrašymo darbuose dalyvavo ir daugelis kitų muzikantų: Simas Butavičius, Domantas Razauskas ir kiti.
http://www.arbata.com/

„Ilgumos“ – namų muzikavimo grupė, kurios nariams muzika ne profesija, o džiaugsmas. Pabėgusi iš namų į festivalį grupė mėgins tuo džiaugsmu pasidalinti. Grupę sudaro: Agnė Mikalauskaitė, Barbora Drąsutytė, Gediminas Sudnikavičius, Evaldas Vaičiukynas ir Justinas Žilinskas.
http://www.frype.lt/ilgumos

Vytautas Leistrumas ir Jonas Šarkus („Atviras Ratas“) – tai teatro laboratorijos „Atviras Ratas“ bei „Keistuolių Teatro“ aktoriai. Vytautas ir Jonas – kiekvieno klausytojo draugai, grojantys kartu su Andriumi Kulikausku, Aidu Giniočiu bei keturių „Atviro Rato“ grupėje „SOLO ansamblis“. Ne paslaptis, kad kiekvienas jų pasirodymas yra kaip naujas spektaklis, kuris panaikina visas ribas tarp muzikanto ir žiūrovo. Šį spektaklį režisuoja pats žiūrovas, įtrauktas betarpiško bendravimo su publika. Toks jų principas ir teatre – nuoširdumas, kuris niekada nevaikšto be aiškiai pastebimo profesionalumo ir jaunatviškumo. Vytautas su Jonu pažadėjo festivaliui paruošti naują, dar niekur nerodytą programą. Kas tai bus? Pamatysime tik vasario 26 dieną.
http://atvirasratas.lt/

Mindaugas Ancevičius – Kauno valstybinio lėlių teatro aktorius-lėlininkas, vienas iš dainuojamosios poezijos, džiazo ir dailės festivalio Joniškyje „3 Mūzos“ organizatorių. Mindaugas dainuoja ne tik savo, bet ir garsių poetų, lietuvių liaudies tekstais. Jo dainos impulsyvios, tvirtos, nes atliekamos su nepaprasta vidine energija. Dažnai Mindaugo valdoma scena būna pilna improvizacijos. M.Ancevičius prikausto žiūrovų dėmesį neabejotinu savo talentu ir galima tik spėlioti, ką šis jaunas artistas parodys šįkart…
http://www.frype.lt/ancevicius

Žilvinas Vingelis su grupe. Žilvinas – Vytauto Kernagio fondo jaunimo dainos teatro ,,Akustinis Fotelis“ vadovas, festivalio ,,Po Festivalio“ iniciatorius, Kauno ,,Aušros“ gimnazijos mokinys, jauniausias festivalio dalyvis, įvairių renginių vedėjas bei dainų autorius ir atlikėjas, pradėjęs viešai koncertuoti visai neseniai. Per paskutinius 12 mėnesių su ,,Akustiniu Foteliu“ ir koncertuodamas vienas turėjo per 60 pasirodymų visoje Lietuvoje. Festivalyje jis atliks trumpą autorinių dainų programą kartu su ,,Akustinio Fotelio“ artistais Eivinu Mineikiu ir Jūrate Zabityte.
www.akustinisfotelis.tk

„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – jaunų, pašėlusių ir humoro nestokojančių (ką nesunku pastebėti jau iš pavadinimo) artistų ketvertukas, savo muziką praskiedžiantys mažumėle teatro. Grupė savo žanro neįvardina – tai ir dainos teatras, ir gatvės muzika, ir kabaretas... Jų pasirodymai pasižymi betarpišku bendravimu su žiūrovais, jų tekstai – šmaikštūs, įtraukianti vizualizacija scenoje ir jokių spragų nepaliekantis altruistinis noras dovanoti gerą nuotaiką. Sudaro: Martynas Enčius, Ieva Mikėnaitė, Juozas Baužys ir Ernestas Bruzbartas.
http://www.antikvariniaikaspirovskiodantys.lt/

Mantas Zemleckas ir Kamilė Gudmonaitė – Respublikinio dainuojamosios poezijos konkurso laureatai. Jų dainos klausytoją priverčia suklusti išgirdus netikėtą gaidą ar instrumentą, žavi savo nuoširdumu ir kūrybiniu novatoriškumu. Akustinio atlikimo žanre jie kuria visišką alternatyvą, kurioje susipina tiek folkloriniai, tiek džiaziniai motyvai. Taip jie kuria muziką čia ir dabar – vietoje. Mantas – LMTA vaidybos specialybės pirmakursis, Kamilė – dvyliktokė. Nors dar jauni, šie žmonės sugeba scenoje demonstruoti visišką profesionalumą, ramybę, pasitikėjimą ir tiesiog... kurti muziką prieš jūsų akis.

,,Akustinis Fotelis“ – Vytauto Kernagio fondo jaunimo dainos teatras (keturtuoletas) sutikęs juoktis iš savęs ir savo egzistavimo konteksto. Jau ilgą laiko tarpą nusprendę nerengti koncertų ir ruošę programą kitam sezonui, šio festivalio proga padarys išimtį ir pasirodys tarp kitų festivalio artistų. Jie vengia ilgų prisistatymų, aprašymų ir žiūrėti Eivinui į akis. Viskas vyksta vietoje... Sudaro: Žilvinas Vingelis, Jūratė Zabitytė, Meda Mačytė ir Eivinas Mineikis.
www.akustinisfotelis.tk

Bilietų kaina: 18-23 Lt, prekiauja „Tiketa“.
Vieta: Kauno ryšių istorijos muziejus (Rotušės a. 19).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius