-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 03 30

Šeštasis „Blitzkrieg“ – didelis gurkšnis elektronikos

Artėjantis balandis elektroninės muzikos gerbėjams reiškia šventę, nes jau balandžio 15-ąją Vilniaus klube „Aparat“ jų ir visų kitų laukia 6-asis sunkiosios elektroninės muzikos festivalis „Blitzkrieg“.
Ankstesnio festivalio „Blitzkrieg“ akimirka
Ankstesnio festivalio „Blitzkrieg“ akimirka / Festivalio „Blitzkrieg“ organizatorių nuotr.

„Blitzkrieg“ – tai pašėlęs judesys. Nemelomanui tai tiesiog ištvermės išbandymas kūnui ir ausims, o visiems, kam elektroninė muzika yra širdies dalis, šis festivalis yra geras gurkšnis to, ką išgirsi tik kartą gyvenime. Įsivaizduokite du tūkstančius po vienu stogu šėlstančių žmonių. Tai neįtikėtina jėga“, – sakė festivalio organizatorius Simonas Meižis.

Šiųmetis „Blitzkrieg“ bus padalytas į keturias erdves, kuriose lankytojai galės išgirsti dubstep ir drum‘n‘bass, techno, electro ritmus ir gyvai grojančius atlikėjus.

Svarbiausi svečiai

Bene pagrindinės šio festivalio žvaigždės – vokiečių didžėjus The Panacea, jo tautietis Hardtrax ir iš Glazgo, Škotijos, atvykstantys „Shitdisco“ didžėjai.

34-erių Mathisas Mootzas, geriau žinomas kaip drum‘n‘bass scenos senbuvis „The Panacea“, praėjusiais metais išleido naujausią studijinį albumą „Chiropteran“, kuriame atskleidė gerbėjams savo vokišką meistriškumą, šviežius garsus ir spalvingą kelionę. Jis ne tik įpynė ankstyvo dešimtojo dešimtmečio reiverių muziką, bet ir privertė sugyventi skirtingus muzikos stilius. Kaip rašo didžėjaus leidybos kompanija „Position Chrome“, „The Panacea“ yra tarsi skaitmeninė britų grindcore grupės „Napalm Death“ versija. Jo laužyto ritmo kompozicijose susilieja sunkus techno, drum'n'bass, jungle ir net industrinė muzika, visi kartu virsdami beveik sprogstamo garso mišiniu.

Vokietijoje 1981-aisiais gimęs ir Mauricijaus salos gyventojų kraujo turintis techno didžėjus HardtraX, kurio trikrasis vardas Rudi Holzgreve‘as, meilę elektroninei muzikai atrado būdamas 11 metų. Jau 16-os jis pamėgino kurti pats. Po daugybės bandymų, įrašų, naujų pažinčių 2003-iaisiais HardtraX drauge su didžėjumi Jackahamma įkūrė savo įrašų kompaniją „Dark Force Recordings“, per kurią leido savo sunkaus ir tamsaus techno įrašus.

Festivalio „Blitzkrieg“ organizatorių nuotr./„Shitdisco“ didžėjai Joe Reevesas (kairėje) ir Darrenas Cullenas
„Shitdisco“ didžėjai Joe Reevesas (kairėje) ir Darrenas Cullenas

Vienu iš hardtechno skambesio pradininkų laikomas HardtraX šiemet išleido albumą „The Advocate Of Hate“, kurį internetu leido siųstis nemokamai, tad klausytojai Vilniuje išgirs didžėjui būdingą sunkų, energingą techno naujausiuose jo kūriniuose.

„Shitdisco“ reiveriai didžėjai kilo iš to paties šokių punk muziką grojančios grupės. Jie pagarsėję triukšmingais šou ir gebėjimu puikiai linksmintis, o jei tik yra nuotaikos, jie net nuo scenos neria į minią... Į „Blitzkrieg“ didžėjauti atvyks Joe Reevesas (grupėje dainuojantis, grojantis bosine ir elektrine gitara) bei Darrenas Cullenas (grupėje grojantis būgnais). Jie atsiveš savitų electro ir indie mišinių. Joe, beje, yra pagarsėjęs tuo, kad vakarėlio įkarštyje mėgsta netikėtai užleisti atsitiktinį Boney M kūrinį.

Įsivaizduokite du tūkstančius po vienu stogu šėlstančių žmonių. Tai neįtikėtina jėga.Dėmesys gyvam garsui

Anot S.Meižio, šiemet svarbi bus ir gyvos muzikos scena, kurios atlikėjai jau dabar atkakliai ruošiasi savo pasirodymams. „Jie rimtai ruošiasi padaryti neeilinius pasirodymus. „Messiah Goes Mad Orchestra“ ruošia specialų šou su didesniu elektronikos užtaisu, gyvą pasirodymą kuria Vaiperis ir Migloko, o praėjusiais metais debiutavusio projekto „Kick Punch Gang“ atlikėjai įtemptai skaičiuoja, kiek gi jiems prireiks sintezatorių“, – šypsojosi organizatorius.

Apsistačiusius įvairiausia technika „Kick Punch Gang“ scenoje keis nuotaikingas trečiųjų „Ritmo kovų“ nugalėtojo Brolio ir 96wrld duetas. Lietuvių didžėjų-atlikėjų frontą palaikys ir triukšmingieji „The Sneekers“, laidos „Mix Subas“ dirigentas Loranas Vaitkus, Intakz, Nervas, Nightjar, Astralas, Android & Anber ir kiti. Iš viso „Blitzkrieg“ turėtų pasirodyti apie 40 atlikėjų.

6-asis festivalis „Blitzkrieg“ vyks klube „Aparat“, Paribio g. 12, Vilnius. Renginio pradžia balandžio 15-ąją, 22 val. Bilietų kaina – 33 Lt, juos įsigyti galima „Tiketoje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius