Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 22

„Siela“, „Sinstation“ ir Tamsaulė plokštelių premjera - virtualiame koncerte

Šį penktadienį, kovo 26 dieną, „YouTube“ įvyks grupių „Siela“, „Sinstation“ ir atlikėjos Tamsaulė pasirodymai. Premjeriniame renginyje atlikėjai pristatys šį pavasarį išleidžiamas išskirtines, riboto tiražo, vinilo plokšteles.
Koncertas
Koncertas / VšĮ Garsų Gelmės nuotr

Siela „Prakeikimas / Vėjas nešantis naktį“ – kultinė klasika viename 2xLP

1990 metais Utenoje Aurelijaus Sirgedo įkurta kultinė grupė „Siela“ - viena pirmųjų pastačiusi pamatus lietuviškai alternatyvios muzikos scenai. 30 metų sukakties proga uteniškiai išleidžia išskirtinį, dvigubo vinilo plokštelių leidinį, pirmųjų dviejų „Siela“ albumų - „Prakeikimas“ (1990 m.) ir „Vėjas nešantis naktį“ (1991 m.). Klasika tapę darbai, kuriuose - tokie kūriniai, kaip „Sielos sala“, „Naktis“, „Rudenio Dievas“, „Paskutinis herojus“ ir kt.

„2011 metais išleidome koncertinį, Šv. Kotrynos bažnyčioje įrašytą vinilą, kurio patys teturime vos po kopiją - kitiems įsigyti jį galima jau tik iš perpardavinėtojų.“ – pasakoja A. Sirgedas – „Tad poreikis dar vienam vinilui pribrendo natūraliai – ir jubiliejinės sukakties proga, ir girdint nuolatinius melomanų norus turėti kultinius „Siela“ albumus būtent vinilo pavidalu.“

Analogų šiai dienai Lietuvoje neturintis - dviejų albumų viename - vinilo leidinys, bus išleistas Kolekcine ir Gerbėjų versijomis. Kolekcinėje versijoje, 180 g. svorio ir skirtingų atspalvių plokštelės bus įdėtos į ECO Gatefold tipo pakuotę, pagamintoje iš 100% perdirbtos žaliavos, o vinilų vokai bus papuošti klasikinio viršelio paveikslais. Bei pakuotėje – A.Sirgedo ranka sunumeruotas bei pasirašytas sertifikatas-plakatas. Projektą remia Asociacija LATGA.

Sinstation „Liepsnos3“ – dvi plokštelės lietuviško new-wave

Trečias, dvigubas save iš naujo atradusios grupės “Sinstation” albumas ”Liepsnos3” pasakoja apie perkaitusį pasaulį, kuriame visi mes šokame pagal nematomo muzikanto melodiją. Kiekviena elektrinio roko, new wave ir industrinės muzikos įkvėpta daina parašyta iš vis kito žmogaus perspektyvos ir atskleidžia vis naujas emocijas.

„Pernai metais įrašytą „Liepsnos3“ visą iš esmės perdarėme, permiksavome ir perredagavome. – pasakoja „Sinstation“ idėjinis ir kūrybinis lyderis Mykolas Katkus. – „Dvigubame LP dabar yra ir dvi anksčiau neskelbtos albumo dainos - nihilistinė “Atsijunk” ir sprogstanti “Nuteisk mane” bei „Happyendless”, „Black Water” ir „The Sneekers” remiksai. Tad šiuo albumu, kuris bus vinilo pavidale, esame daugiau nei patenkinti, neabejoju tą pajus ir „Liepsnos3” įsigiję melomanai.“

Tamsaulė „Tavo miestas“ – lietuviško folk electro esencija

Eglė Pranevičienė-Tamsaulė – atmosferinės, ambientinės ir eksperimentinės etno muzikos kūrėja. Jos kūryboje folk tematikos tekstai šviesa pražysta tamsios elektronikos prizmėje. Tamsaulės kūryba gimsta iš improvizacijų ir ne idealiai švaraus balso ieškojimuose.

„Tavo miestas“ diske skamba Nord Stage, Farfisa Matador ir kiti vintažiniai sintezatoriai, bei traškantis vieno gimtadienio kasetės įrašas, kur dainuoja E.Gelažiūtės-Pranevičienės močiutė su draugėmis. „Pasitelkiau tai, kas man svarbiausia, tikiuosi, kad klausytojai tai pajus.“ – teigia atlikėja apie savo pirmąją vinilo plokštelę, kurios išleidimą inspiravo Domantas Razauskas, o parėmė Asociacija LATGA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius