Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 05

Šių metų „Loftas Fest“: be pagrindinio atlikėjo, bet pilnas naujovių

Nors daugelį festivalių pagrindinio headliner’io atsisakymas groti jau pirmą vakarą išmuštų iš vėžių, „Loftas Fest“ organizatoriai nepasimetė. Tradiciškai „Lofto“ kieme vykstantis, jau penktą kartą organizuojamas festivalis šįmet kvietė į smarkiai išplėstą teritoriją po visą buvusių gamyklų teritoriją, kurioje veiklos rado ir maži vaikai, ir užkietėję šokių muzikos fanai. Cirko palapinė, mados šou, meno performensai – tai tik dalis naujojo „Loftas Fest“ veido.
„Loftas Fest 2016“ / Gyčio Vidžiūno nuotr.
„Loftas Fest 2016“ / Gyčio Vidžiūno nuotr.

Miestas mieste

Išsiplėtęs per visą Lofto kiemo teritoriją šių metų „Loftas Fest“ lankytojus kvietė į savo sukurtą miestą. Apsilankyti kvietė ne tik penkios muzikos ir meno pasirodymų scenos, tačiau ir įkurta erdvė – kieme savo vietą rado cirkas, kino salė, naktiniai mados šou, barzdaskučiai ir drabužių dizainerių krautuvėlės.

Visą „Loftas Fest“ aplinką jungė Donato Norušio, M4 ir kitų sukurtos skulptūros ir šviesų instaliacijos, tad net ir belaukiant koncertų ar apsilankius maisto alėjoje akį patraukdavo vis nauja instaliacija.

„Loftas Fest 2016“ / Gyčio Vidžiūno nuotr.
„Loftas Fest 2016“ / Gyčio Vidžiūno nuotr.

Jau penktąjį kartą surengto festivalio organizatoriai sėkmingai tęsia pažadus ne tik perkelti meną į neįprastas erdves, tačiau ir toliau puoselėti atgimstančio Aukštamiesčio idėją – patekimas į festivalį ir koncertai (išskyrus pagrindinę sceną) buvo nemokami ir atviri visiems svečiams, o šalia nuo pat ryto vyko ir „What’s next in music?“ konferencija.

Lankytojų skaičius išaugdavo jau pasibaigus pagrindiniams koncertams miesto centre – galbūt tai ir nulėmė, jog pagrindiniai festivalio svečiai iš užsienio savo pasirodymus pradėdavo gerokai po vidurnakčio.

Čia paskaitas apie muzikos industriją ir leidybą skaitė Lietuvos ir užsienio ekspertai, o konferenciją užbaigė grupių atsiųstų demo įrašų vertinimas.

Dėl tuo pačiu metu vykstančių Sostinės dienų renginių galima buvo pastebėti, jog lankytojų skaičius išaugdavo jau pasibaigus pagrindiniams koncertams miesto centre – galbūt tai ir nulėmė, jog pagrindiniai festivalio svečiai iš užsienio savo pasirodymus pradėdavo gerokai po vidurnakčio.

„Loftas Fest 2016“ / Gyčio Vidžiūno nuotr.
„Loftas Fest 2016“ / Gyčio Vidžiūno nuotr.

Jaunoji atlikėjų karta

Šių metų „Loftas Fest“ lankytojus bandė suvilioti ne tik naujais ir kylančiais Lietuvos ir užsienio atlikėjais, tačiau ir pakviesdami du pasaulio lygio headliner’ius – indie folk grupę iš Didžiosios Britanijos „Daughter“ bei prancūzų techno muzikos atlikėją Gesaffelstein.

Pastarasis surengė vieną trumpiausių pasirodymų Lietuvos scenos istorijoje – nepraėjus dvejoms minutėms nuo koncerto pradžios Gesaffelstein paliko sceną ir daugiau į ją nesugrįžo dėl, anot organizatorių, netinkamos garso ir aparatūros kokybės.

Pasimetę klausytojai sulaukė Viktoro Diawaros atsiprašymo ir situaciją bandžiusio gelbėti Manfredo, tačiau nemaža dalis nusivylusios publikos, laukusios vėluojančio pasirodymo iki trečios valandos, patraukė lauk, o aktyvesni internetinių komentarų meistrai suskubo rašyti įžeidimų kupinus komentarus atlikėjo Facebook paskyroje.

Nors pagrindinio festivalio atlikėjo, apie kurio pasirodymą buvo skelbiama jau nuo gruodžio mėnesio, techninių reikalavimų neišpildymas skamba neįtikėtinai, galima suprasti ir klausytojų nusivylimą – Gesaffelstein pasirinkimas net nebandyti spręsti techninių nesklandumų prieš save turint pilną šokti nusiteikusią publiką kuria nekokį įspūdį.

Belieka pasidžiaugti greita ir profesionalia „Loftas Fest“ organizatorių reakcija – penktadienio bilieto turėtojams buvo leidžiama apsilankyti ir šeštadienio koncertuose arba susigrąžinti bilietus, o į sceną užlipęs ir vėliau socialiniuose tinkluose pakartojęs savo atsiprašymą Viktoras Diawara prisiėmė atsakomybę ir nebandė kaltinti atlikėjo. „Loftas“ gavo skaudžią pamoką, tačiau kitų metų lankytojai gali tikėtis dar didesnio dėmesio įgarsinimui ir pačiai garso kokybei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius