2012 08 29

„Sostinės dienų“ didžiuosiuose koncertuose – Lietuvos ir užsienio muzikantai bei fontanų šou

Penktadienį, rugpjūčio 31 d., Vilniaus miestą užlies galinga „Sostinės dienų 2012“ renginių banga. Ji nusiris per visą Gedimino prospektą, senamiestį, o muzika plūstels į pagrindinę miesto arteriją – Katedros aikštę.
Grupės „Freaks on floor“ pasirodymas
Grupės „Freaks on floor“ pasirodymas / Vytenio Jurevičiaus nuotr.
Temos: 1 Sostinės dienos

Čia klausytojų minios pulsas susilies su pasaulinio garso muzikantų energija – didžiojoje „Sostinės dienų“ scenoje karaliaus lietuvaičiai Jazzu & Leon Somov, „Freaks on Floor“, perspektyviausia latvių grupė „Instrumenti“ ir šokių muzikos dievai iš Didžiosios Britanijos „Dirty Vegas“ bei CHICANE. Muzikinis maratonas tęsis dvi dienas nuo 21 valandos beveik iki vidurnakčio.

„Sostinės dienų“ atidarymo koncerte Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas suteiks Vilniaus miesto garbės piliečio vardą žinomam „Anties“ grupės atlikėjui Algirdui Kaušpėdui. Na, o vienu ryškiausių atidarymo akcentų taps didžiausias Baltijos šalyse vandens fontanų ir šviesų spektaklis. Specialiu šou akcentu taps vandens ir šviesų šokis pagal Vytauto Kernagio įdainuotą dainą apie „karališkąjį miestą“ Vilnių bei ją palydinčią video projekciją su sostinės vaizdais.

Šventinį penktadienio vakarą pradės lietuvaičiai „Freaks on Floor“, kurie spėjo pelnyti pripažinimą ne tik namie, bet ir tarptautinėje arenoje. Pasiutusi trijulė per penkerius gyvavimo metus laimėjo viską, pradedant „Pravda naujokais“, baigiant geriausios šalies roko grupės titulu „M.A.M.A.“ apdovanojimuose. Grupės gyvų koncertų sąskaitoje – per 250 pasirodymų, diskografijoje – du albumai. Koncertas „Sostinės dienose“ – dar viena galimybė pamatyti jų nutrūktgalvišką šou.

Atidarymo koncerto vinis – grupė iš Didžiosios Britanijos „Dirty Vegas“, ypač vertinama už savo gyvus pasirodymus ir juose „išsilydančią“ energiją bei uždegantį house muzikos skambesį. Didžėjus bei prodiuseris Paulas Harris buvo gana žymus 9-ojo dešimtmečio pabaigoje, muzikantas ir didžėjus Benas Harris turėjo savo nuosavą įrašų parduotuvę, o dainininkas Steve'as Smithas palaikė ryšius su įvairiomis indie roko grupėmis.

Jie nusprendė sukurti grupę, siekdami pakeisti nusistovėjusią Europos šokių muzikos sceną. Ir jiems velniškai gerai pavyko – debiutinis „Dirty Vegas“ albumas tapo provokatyviausiu 2002 metų albumu, o jo singlas „Days go by“ pelnė grupei „Grammy“ apdovanojimą, tarptautinę sėkmę bei vienbalsį kritikų pripažinimą. Šios sėkmės atgarsis nuskriejo į JAV, kur daina tapo hitu po to, kai jos muzika buvo panaudota automobilio „Mitsubishi Eclipse“ reklamoje. Energingieji vyrukai buvo kuriam laikui išsiskirstę kas sau, tačiau po ketverių metų pertraukos sugrįžo į sceną su nauju albumu „Electric Love“ (2011 m.), pasiutusia energija ir šokių aikštelei puikiai subalansuotu muzikiniu užtaisu!

Rugsėjo 1-ąją rudens pradžią Katedros aikštėje skelbs žaibiškai išgarsėjusi Latvijos grupė „Instrumenti“, kuri populiarumu tėvynėje turbūt aplenkė net grupę „Brainstorm“. Profesionalių muzikantų Janio Šipkevico (klavišai, vokalas) ir Reinio Sijano (būgnai, klavišai, vokalas) eksperimentas prasidėjo 2003 m. Pandomis persirengę vaikinai kūrė keistą muziką, o jų pasirodymus, labiau primenančius spektaklius nei popmuzikos koncertus, lydėjo specialios vaizdo projekcijos, šviesų, pirotechnikos šou bei muzikantų išdaigos.

Pernai duetas išleido pirmąjį albumą „Tru“. Indie-pop ir elektroninei muzikai priskiriama grupė koncertavo daugelyje užsienio festivalių, o jų vardas atsidūrė progresyviausių muzikinių grupių sąrašo viršuje. Duetas dalinosi scena su Jamesu Bluntu, „Scissor Sisters“, „Moby“, „Skunk“, o pernai į grupės koncertą Rygoje susirinko 9 tūkstančiai žiūrovų! Šiuo metu „Instrumenti“ yra viena populiariausių ir vakarietiškiausių Latvijos grupių. „Sostinės dienų“ lankytojams kaimynai dovanos muzikinį elektro pop fejerverką su neįprasto vokalo pliūpsniais.

Šeštadienį Katedros aikštės muzikinėje scenoje pasirodys ir Lietuvos publikos numylėtiniai Jazzu & Leon Somov. Originali muzika, įmantrūs ritmai, elegantiškos melodijos, elektronikos, jazz, pop ir ambient garsai bei lengvesnis už orą Jazzu balsas – tai šio dueto „vizitinė kortelė“.

Na, o vakaro šėlsmui ir vasaros palydoms kvies žvaigždė iš Didžiosios Britanijos – šokių aikštelės guru, elektroninės trance muzikos kūrėjas bei remiksuotojas CHICANE, po kurio slapyvardžiu slepiasi Nickas Bracegirdle’as. Jis sukūrė ir prodiusavo ryškiausius transo hitus „Offshore“, „Halcyon“, „Don’t Give Up“, „Stoned in Love“. Jis bendradarbiavo su seru Tomu Jonesu, Bryanu Adamsu, Adamu Youngu. Šiuos sąrašus būtų galima tęsti be galo, tačiau atlikėjas nelinkęs miegoti ant laurų. Naujausio jo singlo „Going Deep“ vokalinę partiją atliko Aggi Dukesas – tituluotas Londono reperis. O pats CHICANE keliauja po pasaulį su albumo „Giants“ turu ir dainininke Natasha Andrews, ir šįkart tikrai neaplenks Vilniaus miesto.

Ir visa tai vilniečiams bei sostinės svečiams – nemokamai!

Daugiau informacijos: www.sostinesdienos.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius