Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 17

Su Markusu Pesonenu pasibaigė festivalis „Vilnius mama jazz“

Sekmadienį, po ilgo džiazo variacijų pripildyto šeštadienio, „Vilnius mama jazz“ sukvietė visus į paskutinę festivalio dieną. Ištvermingiausi šeštadienio naktinio jam session svečiai buvo pavaišinti džiazo pusryčiais ir savo naują dieną galėjo pradėti su Markuso Pesoneno Hendecteto meistriškumo pamoka.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Po meistriškumo pamokos Markusas Pesonenas Hendectetas pristatė savo pasirodymą. Vienuolika muzikantų iš aštuonių skirtingų Europos valstybių – stebina. Suomių gitaristas Markusas Pesonenas, „Vilnius mama jazz“ festivalyje pristatyto projekto lyderis, griežtai neišskiria vieno muzikos stiliaus ir domisi viskuo nuo džiazo, noise muzikos, „The Beatles“ iki austrų kompozitoriaus Arnoldo Schoenbergo kūrybos. „Hendectet“ – Markuso projektas, kuriam vaikinas norėjo suvienyti gabiausius Berlyno ir Kopenhagos improvizuotojus tam, kad padėtų jam kartu kurti nenuspėjamą, tačiau kokybišką muziką. „Vilnius mama jazz“ festivalio metu buvo galima pamatyti, kad Markuso pastangos nenuėjo veltui ir žiūrovai galėjo pasiklausyti tikrai kokybiškos džiazo muzikos.

Kitas svarbus sekmadienio projektas – „Kneebody“. Amerikiečių grupė turėjo pavergti jaunesniosios kartos džiazo mylėtojus, kurie taip pat žavisi indie roku. Tačiau reikia pabrėžti, kad grupė nepaliko abejingų ir vyresnės kartos atstovų. „Kneebody“ – visiškas XXI amžiaus didmiesčio atspindys, kur nuolat skubama, verkiama ir juokiamasi vienu metu.

Nuo ketvirtadienio vykusį „Vilnius mama jazz“ festivalį vainikavo amerikiečio saksofonisto Stevo Colemano su grupe „Five Elements“ pasirodymas. Kaip teigė festivalio vedėjas, Stevas nemėgsta žodžio „džiazas“, o vadina jį tiesiog „spontaniška kūryba“. Visame pasaulyje gerai žinomo saksofonisto kūryba remiasi gamtos principais ir energija.

Pasirodymo pradžioje suintrigavę įdomiomis melodijų variacijomis, vėliau vyrukų ketvertukas tiesiog monotoniškai grojo patys sau, tačiau pasirodymo pabaigoje muzikantai nustebino atlikdami sutartinę, kuriai pritarė grupės būgnininkas Seanas Rickmanas beatbox‘indamas. Ši pasirodymo kulminacija įaudrino publiką, kuriai nesustojus ploti Steve su „Five Elements“ pagroti išėjo dar kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius