Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 25

Sunkiosios muzikos koncertas „Swedish Empire Tour“ įvyks be pagrindinių atlikėjų, Vartotojų teisių apsaugos tarnyba ragina atsiimti pinigus

Agentūros „Relax Live!“ organizuotame sunkiosios muzikos grupių „Sabaton“, „Eluveitie“ ir „Wisdom“ koncerte Vilniuje gros vos viena iš minėtų grupių. Organizatorių teigimu, grupės „Eluveitie“ ir „Wisdom“ įstrigo Lenkijoje ir nespės laiku atvykti į koncertą. Bilietus įsigiję koncerto žiūrovai siekia už nekokybišką renginį atgauti pinigus iš organizatorių, tačiau nesėkmingai. Agentūros vadovas Artūras Mirončikas situacijos nekomentuoja tikindamas, kad neišgirdo žurnalisto klausimo.
„Wisdom“
„Wisdom“ / „Relaxlive“ nuotr.
Temos: 1 Sabaton

Pirmadienio vakarą Vilniaus klube „New York“ turėjo koncertuoti trys sunkiosios muzikos grupės koncertiniame ture „Swedish Empire Tour“. Tačiau koncertą organizuojanti agentūra „Relax Live!“ socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paskelbė: „Sabaton“ jau Vilniuje ir montuoja savo įrangą. Bet yra ir kita žinia, kuria dalijamės tiesiai iš „Eluveitie“ „Facebook“ profilio. Jie keliauja vienu autobusu su „Wisdom“. Ir šis jų transportas, deja, sulūžo Lenkijos keliuose.“ Šias grupes, rašoma nurodytame pranešime, pakeis lietuvių grupės „Lucifer“ ir „Awakening Sun“.

Tuo metu į koncertą žadėjusi eiti viena klausytojų Miglė Valaitienė tinklalapiui LRT.lt pasakoja, kad organizatoriai savo paskyroje teigė negrąžinsiantys bilietų, mat „pasikeitimai atsirado dėl force majeure aplinkybių“.

„Agentūra „Relax Live!“ su vartotojais bendrauti atsisako, taip pat šalina jų pranešimus iš „Facebook“ paskyros, taip siekdami, kad kuo mažiau vartotojų sužinotų apie galimybes grąžinti bilietus. Vartotojų teisių apsaugos tarnyba  (VVTAT) teigė, kad pinigus atgauti galima net jei įvykęs renginys buvo nekokybiškas. Pasikeitusios sutarties sąlygos suteikia galimybę reikalauti pinigų grąžinimo.“, – situaciją komentuoja vilnietė.

„Nusipirkau sėdimą bilietą už 160 litų, norėjau eiti vien tik dėl tų grupių, kurios neatvažiuos, nes „Sabaton“ man neįdomi grupė. Kai bandžiau susisiekti su organizatoriais, jie tiesiogine to žodžio prasme mane pasiuntė, pasakė, kad pinigų negrąžins ir kad direktorius yra išvažiavęs atostogų, grįš tik rytoj. Tada agentūros „Relax Live!“ profilyje parašiau, kad kreipsiuosi į vartotojų teises, o jie viską ištrynė ir mane užblokavo. Ištrynė ir kitų žmonių komentarus su nuoroda į vartotojų teises“, – tinklalapiui LRT.lt pasakoja į koncertą susiruošusi Gabriella Anelauskaitė.

Tuo metu LRT.lt susisiekus su agentūros vadovu Artūru Mirončiku, šis tikino dėl prasto ryšio klausimo neišgirdęs.

Vartotojų teisių apsaugos tarnybos komentaras:

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba nagrinėdama vartotojų prašymus įvertina visas aplinkybes, susijusias su galimu vartotojų teisių pažeidimu, taip pat remiasi daiktiniais ir rašytiniais įrodymais. Neturint informacijos apie šio koncerto programos pakeitimo aplinkybes, neįmanoma vienareikšmiškai vertinti situacijos. Vis dėlto atsižvelgiant į tai, kas išdėstyta, manytina, kad vartotojai, pirkę bilietus į konkrečiai nurodytų atlikėjų koncertą, turėjo pagrįstų lūkesčių, kad programa ir atlikėjų sudėtis nebus keičiami, ir vartotojai pamatys ir išgirs būtent tuos atlikėjus, kurie buvo nurodyti programoje. Taigi šiuo atveju vartotojams, kurie bilietus įsigijo būtent dėl tų atlikėjų, kurie neatvyks į koncertą, turėtų būti sudaryta galimybė susigrąžinti pinigus už bilietus, o jei vartotojai vis dėlto atėjo į koncertą, jie galėtų reikalauti iš renginio organizatoriaus sumažinti bilietų kainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius