Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 24

Šv. Jonų bažnyčios vargonai prabils vokiškais ir lietuviškais balsais

Koncertų ciklas „Muzikos valanda Vilniaus Universiteto Šv. Jonų bažnyčioje“ šį šeštadienį, rugpjūčio 27 dieną, kviečia į perspektyvios jaunosios kartos vargonininkės Agnės Petruškevičiūtės koncertą.
Vargonininkė Agnė Petruškevičiūtė
Vargonininkė Agnė Petruškevičiūtė / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 1 Vargonai

Koncerte skambės Georgo Böhmo (1661-1733) Preliudas ir fuga C-dur, Johanno Sebastiano Bacho (1685-1750) Trio sonata c-moll, BWV 526 ir Tokata E-dur, BWV 566, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio (1875-1911) Fuga b-moll, VL 345, Vidmanto Bartulio (g. 1954) „Mėnulio šviesa“ ir Franzo Liszto (1811-1886) Preliudas ir fuga B-A-C-H tema.

Agnė Petruškevičiūtė studijavo fortepijono specialybę Kauno J.Gruodžio konservatorijoje. 2006 m. stažavosi pas prof. Theo Jellema (vargonai) ir Johan Hofmann (klavesinas ir basso continuo) Nyderlanduose. 2009 m. baigė magistro studijas LMTA.
Vargonininkė yra daugelio tarptautinių meistriškumo kursų dalyvė, respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatė, kaip vargonininkė yra koncertavusi Danijoje, Vokietijoje, Belgijoje ir Olandijoje. 2011 m. rugsėjį ji dalyvaus M.K.Čiurlionio Tarptautiniame vargonininkų ir pianistų konkurse.

Netrukus 27-ojo gimtadienio sulauksianti Agnė Petruškevičiūtė šiuo metu yra Vilniaus Kalvarijų bažnyčios vargonininkė ir Šv. Onos bažnyčios vargonininkė bei choro vadovė.

Šis renginys priklauso VU Kultūros centro organizuojamiems koncertams „Muzikos valanda Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje“. Ciklo organizatoriai siekia supažindinti klausytojus su didžiausiais Lietuvos vargonais, atskleisti šio instrumento grožį ir itin plačias galimybes bei siūlo pasižiūrėti nemokamą video ekskursiją po VU Šv. Jonų bažnyčios vargonus.

Vargonininkės Agnės Petruškevičiūtės koncertas prasidės rugpjūčio 27 dieną, 18 val. Bilietai parduodami prieš koncertą renginio vietoje. Bilieto kaina – 15 Lt, moksleiviams, studentams, neįgaliesiems ir senjorams su pažymėjimais – 10 Lt. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius