Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 09

Tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „TAI–AŠ“ vadovas Juozas Žitkauskas: „Dainuojamoji poezija augina naują kartą“

Antradienį vakare Vilniaus Mokytojų namų svetainėje buvo pristatyta Juozo Žitkausko knyga „TAI–AŠ. Bardų istorija. Pirmasis tarptautinis festivalis“ ir dviejų dalių kompaktinė plokštelė „TAI–AŠ“ (sudarytojas Gediminas Storpirštis).
Juozas Žitkauskas
Juozas Žitkauskas / Organizatorių nuotr.

Renginį vedė dainininkė Veronika Povilionienė. Kartu su ja dainavo dvidešimtmetį švenčianti liaudiškos muzikos kapelija „Duja“ ir bardas G. Storpirštis.

„Iš tiesų knyga skaitytojus pasieks tik penktadienį, o dabar teks tenkintis ekrane sklaidomais puslapiais. Šiandien gerokai labiau apčiuopiamas dalykas – kompaktinė plokštelė“, – pripažino J. Žitkauskas.

Visą vasarą rašęs knygą festivalio vadovas pasakojo: „Jau dešimt metų liejame savo širdis jums, tad šioje knygoje rasite ne tik festivalio istoriją, kaip jis gimė, bet ir įžvalgų bei grįžimų į ankstesnius metus, kai dainuojamoji poezija tik žengė pirmuosius žingsnius. Knygoje paminėta virš trijų šimtų žmonių – kiekvieno indėlis į šio žanro vystymą yra labai svarbus. Nejučia šis žanras ėmė auginti naują kartą.“

Žinoma, buvo prisimintas ir festivalio krikštatėvio Vytauto Kernagio indėlis. Jis yra šio festivalio pavadinimo idėjos autorius – jo daina „Nenusigąsk, tai aš“, tapo renginio simboline daina. Taip pat ir Saulius Mykolaitis, kuris iki pirmojo festivalio, įvykusio 2003 m. buvo visiškai nežinomas.

„Anksčiau nežinojote jokių bardų ar vietų, kur galima išgirsti dainuojamosios poezijos atlikėjų, o dabar po dešimties metų išauginome tokį festivalį, kuriame net 37 koncertai“ – antrino G. Storpirštis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius