Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 03

Tarptautinis festivalis „Mes sveikiname Trakus“ variu suskambo naujoje erdvėje

Pirmą kartą jau devintus metus skaičiuojantis tarptautinis muzikos festivalis „Mes sveikiname Trakus“ suskambo naujoje unikalioje erdvėje – Trakų rajone, Anupriškėse įsikūrusiame poilsio ir pramogų parke „Tony Resort“. Antradienio vakarą pučiamųjų ir mušamųjų instrumentų garsai sklido parko pušų viršūnėmis bei greta tyvuliuojančio Gilušio ežero vilnimis.
Ypatinga atmosfere unikaliame gamtos kampelyje
Ypatinga atmosfere unikaliame gamtos kampelyje / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Anupriškės

Gamtos sukurtame amfiteatre muzikos mylėtojai mėgavosi ypatingai suskambusiais ansamblio „Protuberus Brass“ (išvertus – „saulėtasis varis“) kuriamais ritmais. Muzikantams dirigavo Egidijus Miknius, solo grojo tarptautinių konkursų laureatai – svečias iš Švedijos trombonininkas Larsas Ragnaras Karlinas bei lietuviškuoju pučiamųjų „paganiniu“ vadinamas, Karališkojoje Danijos muzikos akademijoje studijavęs bei dabar Lietuvoje dėstantis tūbininkas Laimonas Macevičius.

Koncerto pradžią skelbė anglų kompozitoriaus Dereko Bourgeois „Fanfaros“ akordai iš suitos „Viljamas ir Meri“. Įdomu, kad šio XX a. kompozitoriaus kūrybos arsenale – per septyniasdešimt simfonijų, jo muzikos gausu BBC kanalo filmuose. Renginio svečiai mėgavosi ir ispano Enrique Granados, anglo Chriso Hazellio bei vokiečių Johano Sebastijano Bacho ir Ferdinando Davido kūriniais.

Daugiau nei keli šimtai antradienio vakarą į Anupriškes susirinkusių klausytojų tapo ir Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato, kompozitoriaus Šarūno Nako kūrinio „Tuba mirum“ premjeros liudininkais. Meditacinius skambesius lydėjo gausios klausytojų ovacijos. „Natūrali akustika gamtos prieglobstyje – šių metų festivalio naujiena. Gamtos sukurtame amfiteatre ryškiai girdėti kiekvienas instrumentas, o tai reikalauja iš muzikantų aukščiausios prabos meistriškumo“, – pasakoja viena festivalio organizatorių Neringa Mišeikienė.

Ji primena, kad dar vienas festivalio koncertas Anupriškėse vyks jau šį ketvirtadienį, rugpjūčio 2 dieną. Čia atvykusieji nuo 21 valandos galės nemokamai mėgautis džiazo, diksilendo ir populiariosios muzikos garsais, kartu su vokaliste Kristina Svolkinaite kuriamais vieno žymiausių tokią muziką atliekančių kolektyvų Lietuvoje – Kauno diksilendo „DixXband“.

Parko vadovas Linas Jasinskas savo ruožtu primena, kad penktadienį nuo 20 valandos Anupriškėse klausytojų lauks pripažinta solistė Laura Budreckytė bei fortepijonistas Leonardas Bėkša. O išsiilgusieji romantikos į ją galės pasinerti kartu su solistu Vytautu Petrušoniu, šeštadienio vakarą atliksiančiu legendinio Franko Sinatros kūrinius. „Išgirskite išskirtinį gyvos muzikos skambesį unikaliame gamtos kampelyje“, – kviečia „Tony Resort“ direktorius ir primena, kad atvykimo į parką nuorodas galima rasti internetinėje svetainėje.

Tarptautinis festivalis „Mes sveikiname Trakus“ skaičiuoja jau devintus metus. Kartu vyksta ir tarptautinė vasaros meistriškumo mokykla „Trakų fanfarinė savaitė“. Šiemet joje dėsto tokie garsūs šalies muzikantai kaip Vytautas Labutis, Valerijus Ramoška ir Dmitrijus Golovanovas bei svečiai iš Švedijos, Suomijos, Belgijos ir Didžiosios Britanijos. Festivalį remia Trakų rajono savivaldybė, Kultūros bei Švietimo ir mokslo ministerijos, kelios ambasados bei būrys verslo įmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius