Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 27

Trečioji Džiazo diena Lietuvos miestus melodijomis užlies jau šį šeštadienį

Balandžio 30 d. visas pasaulis švenčia Tarptautinę džiazo dieną. Šventė, apjungianti skirtingus kontinentus, šalis ir miestus, džiazo mylėtojams pateikia spalvingą muzikos paletę bei siekia skatinti kultūrų tarpusavio supratimą, dialogą bei toleranciją, o džiazą vadinti pasaulį vienijančia universalia kalba.
Lietuvoje jau 3 kartą bus minima Tarptautinė džiazo diena
Lietuvoje jau 3 kartą bus minima Tarptautinė džiazo diena / Nikitos Voitovo nuotr.
Temos: 1 Džiazas

Prie Tarptautinės džiazo dienos minėjimo Lietuvos džiazo federacijos iniciatyva jau trečiąjį kartą prisideda ir mūsų šalis.

Vilnių, Kauną, Klaipėdą, Kėdainius, Jurbarką ir Palangą muzikos garsais užpildančios džiazo šventės metu klausytojams bus pristatoma įvairiausia džiazo muzika: pradedant lyriškais džiazo standartais ir baigiant laisvojo džiazo variacijomis. Tarptautinės džiazo dienos proga į koncertus kvies saksofonininkai Liudas Mockūnas ir Remigijus Rančys, gitaristas Juozas Milašius, kontrabosininkas Eugenijus Kanevičius, pianistas Paulius Zdanavičius, trimitininkas Vytautas Skudas, Kauno bigbendas, grupės „Reinless“, „Sheep Got Waxed“ ir daugybė kitų atlikėjų.

Tarptautinė džiazo diena 2016
Tarptautinė džiazo diena 2016

Tarptautinės džiazo dienos mecenato „UniCredit Leasing“ generalinio direktoriaus Laimono Belicko žodžiai geriausiai apibūdina nuotaikas, su kuriomis žengiame į Džiazo dieną: „Nieko nėra geriau, nei pavasarį pasitikti su gera ir intelektualia muzika, kuri tiesiog įkvepia svajoti ir siekti savo užsibrėžtų tikslų... Todėl džiazas, kuris visada lydi siekiančius tobulybės, turi savo šventę būtent pavasarį, atgimstant gamtai. Atraskite savąjį džiazą ir jūs!“

Anot Lietuvos džiazo federacijos prezidentės Solveigos Rusytės, džiugu, jog Džiazo diena jau tampa tradicija: „Džiazo diena svarbi pirmiausia tuo, kad tai dar viena pastovi kultūros data šalies žemėlapyje. Ir tai yra vienas iš svarbiausių aspektų, nes ne kas kita, ne socialiniai ar ekonominiai dalykai, o kultūra formuoja šalies identitetą bei vertybes, apibrėžia, kas esame ir kokie esame lietuviai“. S.Rusytės teigimu, tądien džiazo bendruomenė, ne tik džiazistai, bet ir klausytojai, vienijasi, kalbasi tarpusavyje, o šis procesas atveria didelį potencialą ir kūrybines galias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius