-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 09 10

„Trimitas“ pasitinka jubiliejinį sezoną

Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“ pirmadienį pradės jubiliejinį 60-ąjį sezoną. Populiarindamas pučiamųjų instrumentų muziką, orkestras per savo gyvavimo laikotarpį sulaukė daug norinčiųjų jame groti ir žiūrovų pripažinimo.
Pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“
Pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“ / Martyno Siruso nuotr.

Šis sezonas ypatingas – kitais metais „Trimitas“ minės 60-ąjį gimtadienį. „Rugsėjo 12-ąją startuojame. Koncerte dalyvaus gausus būrys mūsų draugų, pasirodys keturi dirigentai, visas būrys geriausių Lietuvos instrumentalistų, vokalistės Judita Leitaitė, Marta Lukošiūtė, taip pat mūsų ilgametis buvęs „Trimito“ meno vadovas profesorius klarnetistas virtuozas Algirdas Budrys“, – nurodo „Trimito“ vadovas docentas Deividas Staponkus.

Anot „Trimito“ vyriausiojo dirigento Ugniaus Vaiginio, kiekvienas „Trimito“ sezonas atneša naujovių: „Kiekvienas sezonas atneša naujų atlikėjų, solistų. Manau pats „Trimitas“ visą laiką yra kaip ir naujų išraiškos priemonių ieškotojas. Nuolatos bendradarbiaujame su pačiais geriausiais respublikos atlikėjais ir taip pat su užsienio svečiais“, – sako U. Vaiginis.

„Trimitas“ – vienas žinomiausių ir populiariausių Lietuvos pučiamųjų orkestrų, turintis gilias tradicijas. Orkestras įkurtas dar 1957 m. Vito Žiliaus iniciatyva. Prie orkestro vairo stojus šviesaus atminimo Romualdui Balčiūnui apie „Trimitą“ išgirdo visa Sovietų Sąjunga. Orkestras išsiplėtė iki 50 muzikantų, programoje atsirado vokalistų, klasikinis repertuaras buvo papildytas estradine muzika, pradėti rengti teatralizuoti paradai su choreografiniais elementais.

Prieš daugiau kaip 20 metų dirbti su orkestru pradėjęs Robertas Beinaris sako, kad „Trimito“ sėkmės paslaptis – nuolatinis atsinaujinimas ir vis naujos raiškos priemonės.

„Šiandien pučiamųjų specialybę renkasi daug daugiau [studentų] negu anksčiau, nes tai populiari specialybė. Prie to labai prisideda „Trimitas“, netrūksta pretendentų, kurie nori patekti į akademiją studijuoti“, – tikina Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Pučiamųjų ir mušamųjų instrumentų katedros vedėjas R. Beinaras.

60-ojo sezono atidarymo pradžia - rugsėjo 12 dieną, 18 val. šv. Kotrynos bažnyčioje. „Trimitas“ šį sezoną klausytojus džiugins ne tik Lietuvos, bet ir pripažintais užsienio atlikėjais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius