-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 06 02

Vasaros stovykloje Druskininkuose – pasiruošimas pasaulinei premjerai

Tarptautinėje menininkų rezidencijoje DAR (Druskininkai Artists’ Residence), kurią organizuoja Lietuvos kompozitorių sąjunga, nuo 2014 m. gegužės mėn. pabaigos vyksta pasiruošimas kūrinio „In puris naturalibus“ pasaulinei premjerai. Šis tarptautinis projektas bus pristatytas Lietuvos ir kitų Europos šalių publikai.
Druskininkų menininkų rezidencija ruošiasi premjerai
Druskininkų menininkų rezidencija ruošiasi premjerai

Tarptautinio vasaros projekto kūrybiniame procese dalyvauja aštuoni kūrėjai iš keturių šalių: Lietuvos atstovai Lina Lapelytė ir Arvydas Kazlauskas, svečiai iš Jungtinės Karalystės Anat Ben-David ir Yiorgis Sakellariou, Slovakijos atstovai Ivanas Šilleris ir Fero Király bei Austrijos menininkai Maja Osojnik ir Katharina Ernst. Jų sukurtas muzikines istorijas įvaizdins menininkės Auksės Petrulienės „Psilikono teatras“.

Projektas „In puris naturalibus“ – tai valandos trukmės audiovizualinis projektas, kurio metu bus pristatytos aštuonios skirtingos muzikinės istorijos, atliekamos specialiai šiai progai įkurto ansamblio „Dirt nonet“.

Projekte dalyvaujantys menininkai, kurdami kompoziciją (kurios pavadinimas simbolizuoja prigimtinį žmogaus natūralumą, nuogumą), ketina įkvėpimo semtis iš Dzūkijos nacionalinio parko gamtos grožio, Druskininkų miesto atmosferos bei kurorto gamtos išteklių – druskos, mineralinio vandens, purvo.

Šis unikalus bendro kūrybinio darbo rezultatas bus pristatytas Lietuvoje, Austrijoje (bendradarbiaujant su Kremso menininkų rezidencija), Jungtinėje Karalystėje Londone (globojant organizacijai Sound and Music, SAM) ir Slovakijoje (bendradarbiaujant su International Society for Contemporary Music, ISCM, Slovakijos sekcija).

Lietuvos kompozitorių sąjungos organizuojama Tarptautinė menininkų rezidencija DAR gyvuoja jau ketverius metus. Rezidencija specializuojasi muzikos kūrėjų srityje, tačiau priklausomai nuo rengiamos programos rezidentais (greta kompozitorių) gali būti kviečiami muzikos atlikėjai (solistai, ansambliai), kultūros vadybininkai, tyrėjai bei kitų menų (vizualiųjų, literatūros ar scenos) kūrėjai ir atlikėjai, įprasminantys integralų įvairių meno rūšių kūrybinį dialogą ir rezultatą. Joje iki šiol viešėjo ir kūrė apie 40 įvairių Europos šalių ir Lietuvos menininkų, kurie savo kūrinius pristato miesto bendruomenei, platesniam klausytojui ir žiūrovų ratui Lietuvoje ir užsienyje.

Tarptautinę menininkų rezidenciją DAR remia Lietuvos kultūros taryba ir Asociacija LATGA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius