Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 12

Vilniaus rotušėje – briliantinė muzikos atlikimo kokybė

Aktualios muzikos gurmanus turėtų pradžiuginti žinia apie artėjantį orkestro „NI&Co“ koncertą, žadantį publiką pavergti ypač išraiškingu, inovatyviu muzikos atlikimu. Lapkričio 20 d., 19 val. kompozitoriaus ir dirigento Gedimino Gelgoto vadovaujamas kolektyvas surengs išskirtinį pasirodymą pačioje Vilniaus širdyje – Rotušės didžiojoje salėje.
NI&Co
NI&Co / Organizatorių nuotr.

Šįkart orkestras „NI&Co“ (dar kitaip vadinamas „Naujų idėjų kameriniu orkestru“) publikai pateiks visiškai naują savo koncertinę programą, kuri dar nebuvo pristatyta Lietuvoje. Koncerto metu skambės žymaus JAV kompozitoriaus Morten Lauridsen kūrinys „Contre qui, Rose“, kultinio estų minimalistinės muzikos kūrėjo Arvo Part kūriniai „Silouans Song“ ir „Fratres“, vieno prieštaringiausiai vertinamų Europos kompozitorių Peter Michael Hamel kūrinys „Arrow of Time“ bei paties orkestro vadovo G. Gelgoto muzika.

G. Gelgoto vadovaujamas kolektyvas savo solinius pasirodymus Lietuvoje rengia ganėtinai retai, tačiau užsienio spauda nuolatos mirga nuo ypač palankių muzikos kritikų atsiliepimų. „Orkestras „NI&Co“ iš Lietuvos paperka publiką savo išraiška ir briliantine muzikos atlikimo kokybe“, – po rugsėjį vykusio kolektyvo iš Lietuvos pasirodymo didžiuliame Vokietijos festivalyje „Usedom Music Festival“ rašė dienraštis „Ostseezeitung“.

„Naujų idėjų kamerinio orkestro „NI&Co“ muzikavimas savo konceptualumu primena „Apple“ modelį kompiuterijos pasaulyje: programa, stipriai veikiančia emocijas, jautriu ir įtaigiu kontaktu su vartotojais, t. y. su publika, dizainu, t.y. prabangiu muzikantų aprangos stiliumi“, – rašoma Vokietijos dienraštyje „Hessische Allgemeine“.

„NI&Co“ nuolatos koncertuoja Lietuvoje, Latvijoje, Rusijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje ir kitose pasaulio šalyse. Nestandartiškam ir inovatyvių idėjų kupinam kolektyvui vadovauja kompozitorius ir dirigentas, minimalistinės muzikos kūrėjas G. Gelgotas, kurio muziką žinomas dirigentas Kristjan Jaervi apibūdino kaip „absoliučiai puikią ir neįtikėtinai originalią“. G. Gelgotas 2010 metais pasirašė kontraktą su žymia muzikos leidybos kompanija „Peermusic Classical“, o 2012 m. Lietuvoje buvo nominuotas „Auksiniam scenos kryžiui“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius