2015 02 02

Vilniuje koncertuos grupė „Nočnyje Snajpery“

Vasario 5 d. 19.30 val. Vilniaus „Forum Palace“ salėje savo meistriškumą pademonstruos viena ryškiausių šiuolaikinės Rusijos roko grupių – „Nočnyje Snajpery“.
„Nočnyje Snajpery“
„Nočnyje Snajpery“ / Grupės archyvo nuotr.


Trečią karjeros dešimtmetį pradėjusi D. Arbenina ir jos muzikantų grupė itin mėgsta Vilnių ir myli bei vertina čia gyvenančius savo gerbėjus. Todėl atlikėja žada, kad vasario 5-osios koncertas bus ypatingai šiltas.
 
„Nočnyje snaipery“ – puikiai žinome grupė Rusijoje ir už jos ribų. Kolektyvą 1993-aisiais subūrė Diana Arbenina. Trečiąjį dešimtmetį pradėjusių „nakties snaiperių“ diskografijoje – jau per 20 albumų, taip pat – ilgas sąrašas koncertų, rengiamų tiek gimtojoje muzikantų šalyje, tiek svetur.

Liepą pradėdama koncertą Ukrainos sostinėje Kijeve vokalistė sušuko: „Nenoriu, kad jie mus draskytų ir kiršintų“

Jei kas nors norėtų išvardinti stipriausius „Nočnyje snaipery“, tiesiog negalėtų nepaminėti „Tridsatpervaya Vesna“, „Rubezh“, „Stolitsa“, „Asfalt“... Tiesa, šį sąrašą būtų galima tęsti ir tęsti. Didžiosios daugumos kolektyvos kūrinių autorė – pati Diana Arbenina, taip pat dainoms naudojamos Josifo Brodskio, Anos Achmatovos ar Federico Garcia Lorca eilės. Iš esmės emocinga ir sofistikuota Dianos Arbeninos kūryba atvaizduoja tai, kuo kvėpuoja inteligentiškoji, kultūrai neabejinga Rusijos visuomenės dalis. 

2014-aisiais D. Arbenina užėmė tvirtą poziciją Rusijos valdžios veiksmų atžvilgiu. Liepą pradėdama koncertą Ukrainos sostinėje Kijeve vokalistė sušuko: „Nenoriu, kad jie mus draskytų ir kiršintų“.

Neseniai paminėjusi 20-metį scenoje D. Arbenina šiuo metu su savo grupe intensyviai keliauja. Jubiliejinio turo koncertai suplanuoti Rusijos miestuose, taip pat Helsinkyje, Berlyne, Niurnberge, Vienoje, Prahoje, Varšuvoje, Antverpene, Londone, Stokholme, Paryžiuje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius