Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 17

Vilniuje Ukrainos garsenybės gros su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru

Ketvirtadienį 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje įvyks unikalus renginys – populiariausios Ukrainos roko grupės Okean Elzy ir Šv. Kristoforo kamerinio orkestro koncertas. Koncertui diriguos orkestro vyr. dirigentas ir meno vadovas Modestas Barkauskas.
Šv. Kristoforo kamerinis orkestras
Šv. Kristoforo kamerinis orkestras / Ryčio Šeškaičio nuotr.

Dar rugpjūčio mėn. įvyko Okean Elzy grupės koncertas Kijevo stadione, į kurį susirinko beveik 100 000 gerbėjų. Grupė be pertraukų grojo keturias valandas, minia savo numylėtinių ilgai nenorėjo paleisti. Po ilgų derinimų ir Šv. Kristoforo kamerinio orkestro atstovų, Lietuvos Respublikos ambasadoriaus Ukrainoje Mariaus Janukonio ir grupės muzikantų susitikimo Kijeve, idėja surengti bendrą koncertą pagaliau materializuosis ir populiari grupė kartu su orkestru koncertuos Vilniuje.

Simboliška, kad kitąmet tiek Okean Elzy, tiek ir Šv. Kristoforo kamerinis orkestras švęs savo veiklos 25-mečius.

Šįkart koncertas bus visiškai kitokio formato negu įprasta roko grupei ir garsiausi grupės hitai suskambės naujai: įspūdingoje ir jaukioje Šv. Kotrynos bažnyčios salėje, su Lietuvoje vertinamo šviesų menininko Arvydo Buinausko šviesos kompozicijomis ir subtiliu Šv. Kristoforo kamerinio orkestro styginių skambesiu.

VIDEO: Океан Ельзи - Не твоя війна (official video)

Grupės solistas Sviatoslavas Vakarčukas – vienas charizmatiškiausių Ukrainos žmonių, ukrainietis, gimęs mokslininkų šeimoje. 2005 m. jis dalyvavo Ukrainos laidoje „Kas laimės milijoną?“, atsakė į visus klausimus teisingai ir laimėjo milijoną. Gautą prizą solistas atidavė Ukrainos vaikų namams.

Toks ir dabar Vilniuje rengiamo koncerto tikslas – už parduotus bilietus surinkti pinigai bus skirti Ukrainos vaikų globos namų paramai. Paramos Ukrainai idėja orkestrui nėra svetima – dar 2017 m. koncertu Kauno įgulos karininkų ramovėje prasidėjo iniciatyva remti Ukrainos vaikų globos namus.

Grupės archyvo nuotr/Okean Elzy
Grupės archyvo nuotr/Okean Elzy

2018 m. pavasarį pats orkestras vyko gastrolių į Ukrainą. 10-ies dienų gastrolių metu buvo aplankytas ne tik Kijevas, bet ir Rytų Ukrainos pafrontės miestai. Muzikantai asmeniškai apsilankė ten esančiuose vaikų globos namuose, įteikė už surinktas Lietuvos žmonių aukas nupirktą paramą, koncertavo nuo karo pavargusiems žmonėms.

Ir šįkart, bendradarbiaujant su Lietuvos Caritu, žmonės kviečiami paremti orkestro jau aplankytus vaikų namus, aukoti į specialią Šv. Kotrynos bažnyčioje esančią aukų dėžutę ir tam skirtą Lietuvos Carito sąskaitą LT02 7300 0101 3718 2270. Taip pat visos lėšos, gautos už riboto kiekio bilietų pardavimą, bus skirtos Ukrainos vaikų globos namams.

Be Ukrainos paramos projektų orkestras nuolat rengia ir dalyvauja įvairiose Lietuvos paramos akcijose. Ypač daug dėmesio skiriama jaunų atlikėjų profesionalumo ugdymui, bendradarbiaujama su įvairiomis organizacijomis, reguliariai rengiami koncertai. Kasmet organizuojamas orkestro ir Lietuvos Carito labdaros koncertas „Degu kaip žvakė“ ir kiti.

Orkestro archyvo nuotr./Orkestro ir grupės atstovai ir LR ambasadorius Marius Janukonis po susitikimo Kijeve.
Orkestro archyvo nuotr./Orkestro ir grupės atstovai ir LR ambasadorius Marius Janukonis po susitikimo Kijeve.

Jau šį ketvirtadienį vyksiantį koncertą filmuos ir vėliau rodys LRT televizija. Klausytojai išgirs Tomo Petrikio specialiai Okean Elzy ir Šv. Kristoforo kamerinio orkestro koncertui sukurtas grupės rinktinių dainų aranžuotes.

„Stengiausi atrasti roko grupės ir styginių orkestro skambesio sintezę, kad šie abu labai skirtingi organizmai kvėpuotų muzikoje drauge. Palikau erdvės orkestro temų išvystymui, tad šiame koncerte grupė ir orkestras skambės kaip lygiaverčiai partneriai“, – teigia dalį aranžuočių parašęs grupės klavišininkas ir aranžuotojas Milošas Jeličius.

Daugiau informacijos apie koncertą – orkestro „Facebook“ paskyroje @svkristoforas, taip pat – oficialioje svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius