-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

12-tą kartą vyksiančio „Jaunojo tapytojo prizo“ organizatoriai kviečia teikti paraiškas

Kuo šiandien gyvena pradedantys mūsų regiono menininkai? Kokias temas analizuoja savo kūryboje bei kokias nūdienos aktualijas reflektuoja savo kūriniuose jaunoji menininkų karta? Visa tai – šių metų dvyliktajame „Jaunojo tapytojo prizas“ konkurse.
Teptukai
Teptukai / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Tapyba

Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad lietuviai jau dvyliktą kartą kviečia Baltijos šalių menininkus iš Latvijos, Estijos ir Lietuvos ištraukti į dienos šviesą naujausius savo tapybos darbus. O meno vertintojus ir mylėtojus – susitikti tiek internetinėje erdvėje, tiek ir vėliau vyksiančiuose projekto renginiuose, diskutuoti, vertinti ir dalintis kūrybinėmis patirtimis.

Projekto XII Jaunojo tapytojo prizas laimėtojas gaus štai tokį „sėkmės paketą“: dviejų mėnesių rezidenciją SIM meno rezidencijų centre, Reikjavike, Islandijoje (2021-ųjų birželį-liepą), 2000 Eur finansinę premiją ir galimybę surengti personalinę parodą „Pamėnkalnio“ galerijoje, Vilniuje. Bene reikšmingiausia „paketo“ dalis yra ta, kad laimėtojo darbas bus įtrauktas į Lietuvos Nacionalinio dailės muziejaus tapybos rinkinį, saugomą Nacionalinėje dailės galerijoje.

„XII Jaunojo tapytojo prizas“ projekte kviečiami dalyvauti įvairių sričių Lietuvos, Latvijos ir Estijos menininkai, studijuojantys ar jau baigę meno studijas bet kurioje pasaulio aukštojoje meno mokykloje. Pagrindinės dalyvavimo projekte sąlygos – konkursui pateikti tapybos darbą (kurio meninės raiškos priemonės nėra ribojamos) bei neturėti daugiau nei 30 metų. Su likusiomis dalyvavimo sąlygomis kviečiame susipažinti žemiau pateiktoje informacijoje:

Dalyvavimo XII Jaunojo tapytojo prizas projekte sąlygos:

1. Projekte „XII Jaunojo tapytojo prizas“ gali dalyvauti visi menininkai, turintys ar beįgyjantys meninį išsilavinimą nuo 18 iki 30 metų imtinai.

2. Projekte dalyvauja menininkai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.

3. Konkursui teikiamo tapybos darbo sukūrimo metai – 2019/2020 (konkursui teikiamas vienas darbas, kurį menininkas parenka savo nuožiūra).

4. Iki 2020 m. rugsėjo mėn. 1 d. elektroniniu paštu: jtp.ypp@gmail.com pateikiama ši informacija:

• Dalyvio paraiška (online)

• Kokybiškos 5 darbų fotografijos – konkursinio darbo fotografiją BŪTINAI išskirkite iš kitų 4 lydinčių darbų. Būtina pateikti kūrinių metrikas (LT ir EN kalbomis) : kūrinio pavadinimas, dydis, atlikimo technika, data. Nurodyti kur yra paveikslo viršus. Darbų nuotraukas siųsti tik jpg, jpeg, tiff, tif formatu. Kūrinio metrikos rašomos atskirai, ne ant darbų nuotraukų.

• Kūrybinė biografija (LT ir EN kalbomis)

• Konkursui teikiamo darbo koncepcijos aprašas (maximum iki 1psl, LT ir EN kalbomis);

5. Menininkas, pateikęs konkursui savo tapybos darbą, sutinka su sąlyga, jog XII Jaunojo tapytojo prizas pagrindinio prizo laimėtojo darbas tampa projekto organizatorių nuosavybe.

6. Menininkas, pateikęs konkursui savo tapybos darbą, sutinka, kad be autoriaus sutikimo ir nemokant autorinio atlyginimo, projekto organizatoriai turi teisę naudoti kūrinio atvaizdą informacijos sklaidos tikslais.

7. Projekte negali dalyvauti ankstesnių JTP konkursų pagrindinių prizų laimėtojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius