-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2019-ieji skelbiami Vilniaus konsulato ir humanitarinės veiklos, J.T.Vaižganto ir S.Moniuškos metais

Šiandien Vilniaus Taryba aptarė reikšmingiausius įvykius ir sukaktis, minėtinus 2019-aisiais: metai paskelbti Vilniaus konsulato ir humanitarinės veiklos, Juozo Tumo Vaižganto ir Stanislovo Moniuškos metais.
Juozas Tumas-Vaižgantas
Juozas Tumas-Vaižgantas / Wikimedia Commons nuotr.

„Šie metai – iš tiesų ypatingi. 2019 metus dedikuojame dviem garbioms asmenybėms ir didžiam įvykiui. Be Vilniuje dirbusio J.Tumo–Vaižganto nebūtų mūsų tautos, nebūtų pilietinio atgimimo. Be S.Moniuškos – Vilnius būtų praradęs dalį savo savitumo kultūriniame pasaulyje, kadangi būtent Vilnių kompozitorius pasirinko savo kūrybai, čia dirbo dirigentu, buvo aktyvus vilnietis. O be prieš 80 metų Vilniuje įsteigto Lietuvos konsulato, nebūtų išsaugoti šimtai gyvybių. Man garbė šiuos metus paskirti šių asmenybių ir įvykio, taip ryškiai palikusiems savo pėdsaką Lietuvos ir Vilniaus istorijoje, minėjimui“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas sostinės meras Remigijus Šimašius.

2019-aisiais sukanka 80 metų, kai Vilniuje įsteigtas Lietuvos konsulatas, kuris tapo tiltu į laisvę ir gyvenimą šimtams žmonių nacistinės Vokietijos ir Sovietų Sąjungos okupacijos metais.

Bus minima ir Lietuvių tautinio atgimimo žadintojo Juozo Tumo–Vaižganto 150 m. sukaktis. Kunigas, rašytojas XX a. pr. kūrė Vilniuje, gaivino kultūrinį ir pilietinį miesto gyvenimą, telkė lietuvių visuomenę.

Dar viena svarbi data – gegužę sukaks 200 metų kompozitoriui ir dirigentui Stanislovui Moniuškai, kuris XIX a. viduryje savo kūryba ir veikla puoselėjo muzikinę Vilniaus kultūrą, garsino miestą.

Miesto Taryba kiekvienų metų pradžioje tradiciškai apžvelgia istorinei atminčiai svarbius įvykius, reiškinius ir sukaktis, savo rekomendacijas Tarybos nariams pateikia savivaldybės Atminties kultūros darbo grupė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius