Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

AGATA ir Kultūros ministerija susitarė: 25 proc. mokesčio kūrėjams keliaus Kultūros tarybai

Lietuvos gretutinių teisių asociacija AGATA, atsakinga už kompensacinio atlyginimo už tuščią laikmeną surinkimą, iki rugpjūčio 15-osios Kultūros ministerijai turės pervesti 25 proc. nuo 2017 metų surinkto kompensacinio atlyginimo. Šias lėšas administruos Lietuvos kultūros taryba (LKT).
Peticijos pasirašymas
Peticijos pasirašymas / Martyno Ambrazo nuotr.

LKT iš šių lėšų žada organizuoti konkursą kūrybinėms ir autorių teisių apsaugos projektams finansuoti.

„Vyriausybės nutarimu įtvirtintas Kultūros ministerijos ir autoriams atstovaujančių kolektyvinio administravimo organizacijų susitarimas, pasiektas po keletą mėnesių vykusių derybų. Kartu Kultūros ministerija įgyvendino Valstybės kontrolės rekomendacijas atsisakyti politikos įgyvendinimo funkcijų, susijusių su projektine ir konkursine veikla“, – rašoma žiniasklaidai išplatintame pranešime.

Pagal autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymą, autorių teisių ir gretutinių teisių subjektai turi teisę gauti kompensacinį atlyginimą už audiovizualinių kūrinių ar fonogramose įrašytų kūrinių atgaminimą asmeniniais tikslais.

AGATA nuo 2012-ųjų yra paskirta atsakinga organizacija surinkti kompensacinį atlyginimą autoriams, atlikėjams, fonogramų ir filmų gamintojams už jų kūrinių kopijavimą asmeniniais tikslais.

Įmonės, parduodančios Lietuvoje pagamintus ar iš kitų valstybių į šalį atvežtas atminties korteles, USB atmintines, neintegruotus asmeninių kompiuterių diskus, skaitmeninius vaizdo ir garso leistuvus su atminties įrenginiu, asmeninius kompiuterius sumoka įstatymais nustatytą mokestį.

Kompensacinius atlyginimus išmoka autorių teises atstovaujančios organizacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius