Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baleto primadonai Eglei Špokaitei – 50

Legendinei Lietuvos balerinai, pedagogei, choreografei, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatei Eglei Špokaitei šiandien, sausio 15-ąją, sukanka 50 metų.
Eglė Špokaitė
Eglė Špokaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Savo sveikinimą jau atsiuntė Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė:

„Operos ir baleto teatro scenoje Jūs sukūrėte daugybę įsimintinų vaidmenų, kurie žavėjo ir iki šiol žavi Lietuvos ir kitų šalių žiūrovus. Įgimtu talentu, artistiškumu, plastiškumu ir nuosekliu darbu šokio meną pakylėjote į neregėtas aukštumas. Aukštą meistriškumą esate ne kartą patvirtinusi pergalėmis prestižinių tarptautinių baleto konkursų scenose. Smagu, kad savo išmintį ir patirtį perduodate jaunajai kartai Jūsų įkurtame San Diego baleto institute. Mieloji Egle, nuoširdžiai sveikinu Jus gražaus jubiliejaus proga, linkiu toliau nešti savo šviesą ir visada tikėti galinga meno jėga“, – sakoma premjerės sveikinime.

VIDEO: Egle Spokaite - The Dying Swan
VIDEO: Egle Spokaite and Maya Plisetskaya

„Tikriausiai daugeliui mūsų pagalvojus apie baletą pirmiausia mintyse iškyla Jūsų pavardė. Per savo karjerą sukūrėte daugybę įsimintinų vaidmenų – Žizel, Džuljetą, Aurorą, Karmen, Mariną, Dezdemoną, Aną Kareniną, Olimpiją. Savo preciziška šokio technika, emocingumu žavėjote žiūrovus visame pasaulyje, judesiais sugebėjote perteikti ne tik subtiliausius baleto šokio niuansus, bet ir vidines savo personažų būsenas. Džiaugiuosi, kad sukaupta patirtimi dalijatės su jaunąja karta tiek Lietuvoje, tiek už Atlanto, linkiu Jums ir toliau puoselėti neblėstančią kūrybinę ugnį“, – sako kultūros ministras Simonas Kairys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius