Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Urbanavičienė išrinkta į Tarptautinės menų tarybų federacijos valdybą

Kvala Lumpūre, Malaizijoje, vykusiame Tarptautinės menų tarybų federacijos 8-ajame Menų ir kultūros susitikime į šios organizacijos valdyba buvo išrinkta Lietuvos kultūros tarybos pirmininkė Daina Urbanavičienė.
Daina Urbanavičienė
Daina Urbanavičienė / Vytenio Budrio nuotr.

Tarptautinė menų tarybų federacija vienija institucijas iš daugiau nei 80 valstybių, o D.Urbanavičienė yra pirmoji valdybos narė iš vienoje Rytų Europos šalyse veikiančios kultūros tarybos.

„Visų pirma, tai ne tik didžiulė garbė ir atsakomybė, bet, kartu, ir dar vienas patvirtinimas, kad kultūros ir meno pasaulyje esame atpažįstami, o mūsų patirtys – vertinamos. Tarptautinė menų tarybų federacija yra pagrindinė žinių ir įgūdžių keitimosi platforma kultūros vystymo ir finansavimo srityje, o jos veikla juntama visose kontinentuose tarp šios srities profesionalų.

Pagrindinės federacijos diskusijų kryptys – link kultūros prieinamumo, jos atvirumo. Būtent kultūros srityje veikiančios organizacijos pirmosios geba reaguoti į visuomenėje kylančius iššūkius, tokius kaip socialinė atskirtis, pasaulinė migracija ar klimato kaita, bei siūlyti šiems iššūkiams naujus ir inovatyvius sprendimo būdus.“, - sakė D.Urbanavičienė.

2017 m. Daina Urbanavičienė pradėjo savo antrą kadenciją Lietuvos kultūros tarybos pirmininkės pareigose. 2018 m. jai suteiktas Vilniaus miesto apdovanojimas – Šv. Kristoforo statulėlė (už viešųjų miesto renginių – Gatvės muzikos diena, Kultūros naktis ir kiti – inicijavimą ir organizavimą). Nuo 2019 m. D.Urbanavičienė yra ir Vilniaus dailės akademijos Tarybos pirmininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius